[recensie] Mijn opa is een boom – Kim Crabeels en Ingrid Godon

Dementie is geen evident thema om met een jong kind te bespreken. Dit prachtige prentenboek van Kim Crabeels en Ingrid Godon slaagt erin het thema bevattelijk te maken voor jongen kinderen die wellicht grootouders hebben met deze aandoening.

Hoofdfiguur van het boek is een jongetje dat enorm naar zijn opa opkijkt. Langzaamaan raakt het hoofd van zijn opa echter vol met zwarte gaten en verandert de vrolijke speelkameraad-opa van vroeger in een ander persoon. Tot er een vogeltje langs komt om de gaten die de dementie sloeg op te vullen met een warm nest en veertjes.

De gehanteerde beeldspraak met de vele vogels (geluksvogels, WC-eenden, uilskuikens,…) die doorheen het boek vliegen is erg mooi. De eenvoudige, dromerige tekeningen van Ingrid Godon passen perfect bij de tekst en het thema.

Leven in Leuven geeft een exemplaar van dit bijzondere kinderboek weg. Stuur ons een berichtje via het contactformulier met de boodschap ‘geluksvogel’ en wie weet hoor je bij de winnaars.

mijnopaiseenboom

Praktisch
Mijn opa is een boom
Auteur Kim Crabeels
Illustrator Ingrid Godon
ISBN 9789401429511
Uitgeverij Lannoo
Vanaf 5 jaar

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.