Dal Pesce Innamorato

Ons bezoek aan Dal Pesce Innamorato was een last minute beslissing omdat onze andere reservatie wegens onvoorziene omstandigheden door het restaurant in kwestie geannuleerd werd. Lekker Italiaans eten, daar doe je mij altijd een plezier mee en ik was dan ook nieuwsgierig om de keuken van dit vrij nieuwe restaurant in het Leuvense te leren kennen.

Dal Pesce Innamorato zit in het pand waar voordien Ristorante Raphael hun klanten van spijs en drank voorzag. De indeling en het interieur zijn grotendeels hetzelfde gebleven. Klanten kunnen zowel plaatsnemen op het gelijkvloers als op de eerste verdieping. Wel nieuw is de grote pizza-oven vooraan in de zaak.

Wij mochten bij het binnen komen een plaatsje voor drie aan één van de vrije tafels uitkiezen. We kozen voor een tafeltje bij de trap, vlak onder de tv, die we meteen uitzetten, kwestie van ongestoord te kunnen eten en babbelen. Bij het overlopen van de menukaart bleek dat er geen mogelijkheid was om een menu te bestellen. Er was wel een dagschotel, maar daar moesten we expliciet naar informeren bij de ober, die ons trouwens in het Engels bediende.

De dagschotel (cordon bleu) was niet echt naar onze smaak, dus besloten we iets te kiezen van de menukaart en alvast een aperitief te bestellen. Bij navraag bleek de ober echter niet te weten wat de aperitivo della casa was. Hij ging het even navragen en kwam dan terug aan ons tafeltje met de mededeling dat de aperitief van het huis op was. Beetje vreemd, want hoe moeilijk is het om gewoon een alternatief aan te bieden? Enfin ja, we bestelden dan maar een glaasje spumante, altijd lekker. Bij het aperitief kregen we een geroosterd broodje met tomaat en mozarella. Lekker!

De bediening bleef de rest van de avond op hetzelfde niveau, dat nog het best te omschrijven valt als ‘charmant knullig’. Het leek wel alsof het onze ober zijn allereerste werkdag ooit in een restaurant was. Gelukkig bleef hij stuntelen met de glimlach. Ook toen we hem eraan moesten herinneren dat we ook nog een flesje plat water besteld hadden.

Als voorgerecht kozen we tweemaal voor de mosseltjes en venusschelpjes met witte wijn, citroen en look. Mijn vriend koos voor de carpaccio van tonijn. De mosseltjes smaakten uitstekend. De carpaccio van mijn vriend was behoorlijk indrukwekkend van omvang en zeer mooi gepresenteerd. De tonijn (die duidelijk uit de diepvries kwam) was echter wat te koud naar mijn smaak.

Na het voorgerecht moesten we wat geduld uitoefenen tot het hoofdgerecht geserveerd werd. Gelukkig konden we ondertussen genieten van een lekker glaasje wijn dat in een zeer royale portie uitgeschonken werd. Als hoofdgerecht gingen we voor de gegrilde zeebrasem, de zeebaars met kappertjes, olijven en kerstomaatjes en een authentieke pizza calzone. De beide visgerechten werden op matig enthousiasme onthaald. Onze kameraad vond de gegrilde zeebrasem wat te droog en zelf vond ik het sausje bij mijn zeebaars wat tegen vallen. Stiekem was ik wel jaloers op de gegrilde groentjes van onze kameraad. Ikzelf had pasta besteld, maar de vreemde roomsaus met gehakt vloekte met mijn visgerecht en de pasta zelf was niet al dente. Een misser. De pizza calzone viel wel in de smaak.

Als afsluiter van de maaltijd kregen we een limoncello van het huis aangeboden met een chocolaatje. Een gebaar dat altijd op prijs wordt gesteld. Bij het naar buiten gaan kreeg ik zelfs nog een roos aangeboden van onze verliefde vis. Heel fijn, al moet ik eerlijk zeggen dat de eetervaring zelf de verwachtingen niet inloste. Wellicht is deze zaak eerder geschikt om een pizza te eten. Voor een bijzondere culinaire ervaring ga je beter elders.

In totaal kostte deze maaltijd voor drie personen ons 141 euro, danken inbegrepen.

IMG_8824

IMG_8826

IMG_8827

IMG_8829

IMG_8830

IMG_8833

IMG_8831

Praktisch
Tiensestraat 71, 3000 Leuven
016 22 82 52
dalpesceinnamorato@gmail.com
http://restaurantpesceinnamorato.be/

Onze keuze
Pepite di Cozze
Carpaccio di Tonno
Orata alla Griglia (zeebrasem)
Branzino alla Livornese (zeebaars)
Pizza Calzone Classico

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Dal Pesce Innamorato”

Desport Danny
(on april 1st, 2016 at 19:24)

Misschien is dit inderdaad the place to be voor een pizza; vandaag 1 april 2016 3 pizza’s en een pasta met zalm besteld. Alles royaal besteld alsook de witte wijn zoals in het artikel vermeld. De traditionele bereidingswijze viel wel op en was uitmuntend. Wat we niet wisten is dat de uitbater in maart vorig jaar was uitgeroepen tot beste pizzeria van Vlaams Brabant en dit jaar in maart van Belgie; dus een leuk toeval en een aanrader. De kreeft met schelpdieren op de tafel naast ons zag er trouwens verrukkelijk uit, en dat bleek ook uit de commentaren van de klanten. We zijn ook de Limoncella aangeboden maar wisten jammer genoeg niet dat deze van het huis was; nadeeltje is dat de uitbaters vooral Italiaans spreken en dat er geen sfeermuziek was.