King Dalton – CD voorstelling “Thilda” @ Het Depot

Voorstelling nieuwe CD ‘Thilda”:

Als vogelvrijverklaarden in Blues & Folk laat King Dalton zich niet in een hokje duwen. Wel integendeel, de enige rode draad is hun tegendraadsheid. Met een originele sound, opgewekt door een kwintet van doorgewinterde muzikanten, gingen ze vanavond voor elkaar door het vuur. Daltonstyle schoot met scherp op traditie, maar koesterde de overgebleven akoestiek. Het resultaat was een heerlijk opzwepend ritme dat spontaan uitmondde in een kinky feestje tussen publiek en muziek in de (te kleine) barruimte. Puur en onversneden. Het enthousiaste publiek liet zich overvallen door ongerepte bouzouki-slides, baanbrekende bassen en een creatieve drumsound op ijzeren kisten. Eigen composities getatoeëerd met een specifieke stemstijl. Niet om onverschillig te blijven, wél om het verschil te maken.

Hun nieuwste plaat ‘Thilda’ kon reeds op veel bijval rekenen in de pers: De Standaard gaf hen 4 sterren en schreef “hitsig & meeslepend”. “Ze leidt ons in bekoring en zo mochten er wel meer plaatjes uitkomen” volgens Rootstime.

Meer info.

King DALTON - CD voorstelling "Thilda"

King DALTON - CD voorstelling "Thilda"

King DALTON - CD voorstelling "Thilda"

King DALTON - CD voorstelling "Thilda"

King DALTON - CD voorstelling "Thilda"

King DALTON - CD voorstelling "Thilda"

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.