OHL – KV MECHELEN

Gisterenavond speelde OHL zijn laatste thuismatch voor de winterstop tegen KV Mechelen.

In de “Derby aan de Dijle” stond voor Leuven veel op het spel want na de mooie zege tegen Westerlo konden ze vorige week tegen Charleroi weer niet winnen en voelde ze de hete adem van Westerlo, die vorige week wel een punt pakte, in hun nek.

Het was ook een speciale avond voor de fans in tribune J. Deze tribune wordt namelijk afgebroken om er een nieuwe, het evenbeeld van de andere kant van het voetbalveld, te bouwen. De plannen worden in de loop van deze week aan de pers getoond. Er werden dan ook “enkele” kokers met confetti uitgedeeld die afgevuurd mochten worden zodra de spelers het plein betreden.

20151219_214623[1]

De uit-supporters zorgden nog eens dat hun vak volledig uitverkocht was. Er zaten ook duidelijk enkele supporters van KV Mechelen tussen de OHL fans. De match ging nog maar net van start of de eerste oranje-rookbom werd al aangestoken.

20151219_202856[1]

De match zelf dan, OHL kwam zonder de gekwetste Remacle en Kostovski en de geschorste Le Postolec aan de aftrap. De eerste helft was eigenlijk een afspiegeling van de meeste matchen van OHL. De thuisploeg had de meeste kansen maar het was KV die de eerste goal scoorde zodat het na 32 minuten 0-1 stond. En na de 0-1 leek het wel alsof er geen thuisspeler er nog in het geloofde, de kopjes gingen naar beneden en het eerste klasse voetbal was ver zoek. Op het einde van de eerste helft begonnen de thuis supporters zich te keren tegen hun eigen ploeg. Er klonk boe-geroep vanuit alle kanten van het stadion.

Emilio Ferrera bracht waarschijnlijk ook deze boodschap over aan de thuisspelers tijdens de rust want er stond een volledige andere ploeg op het veld in de tweede helft. Er werd opnieuw mooi gecombineerd en snel gevoetbald, zoals ook de eerste helft begonnen was. Maar nu werd de inzet van de Leuvenaars beloond. Na een prachtige dribbel en perfecte voorzet van Trossard moest Croizet maar binnenkoppen. En nog geen 4 minuten later kan Cerigioni er 2-1 van maken. Er moet wel gezegd worden dat het een discutabel fase was namelijk buitenspel of niet. Maar zoals steeds, de scheidsrechter heeft altijd gelijk. Want 6 minuten later werd er een goal van KV Mechelen wel afgekeurd wegens buitenspel.

De Leuvenaars wisten dat ze de voorsprong moesten uitdiepen maar JF Gillet is niet voor niets de derde keeper van onze nationale ploeg en zorgde met enkele prachtige safes dat het 2-1 bleef. Tot opnieuw Trossard uitbreekt en Satli van KV niet anders kan dan hem foutief af te stoppen. Rood voor Satli en penalty voor OHL die perfect werd omgezet door Bostock.
Nu was het KV dat zich moest tonen en Rudy Riou moest net zoals zijn collega aan de andere kant van het veld met enkele mooie reddingen de voorsprong veilig stellen.

20151219_222316[1]

20151219_222443[1]

En dan was de buit binnen. OHL haalt opnieuw 3 punten binnen. Volgende week volgt er opnieuw een derby tegen onze buren uit Sint-Truiden. Hopelijk zijn de gekwetsten er dan weer bij en kan OHL net zoals op 29 augustus winnen tegen STVV. Dan volgen er enkele weken rust en op 16 januari speelt Leuven thuis tegen Kortrijk.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.