Jeugdverenigingen engageren zich om afvalkalenders te verdelen

Elk jaar worden de afvalkalenders huis aan huis verdeeld in Leuven. Op de afvalkalenders staat vermeld wanneer welke afvalfractie buitengezet mag worden. Voor de verdeling ervan kan de stad dit jaar rekenen op de hulp van een aantal jeugdverenigingen.

“Het is elk jaar een hele klus om de 62.000 afvalkalenders huis aan huis te bedelen”, zegt schepen van stadsreiniging Myriam Fannes. “Leuven is ingedeeld in zeven zones die elk een verschillende kalender moeten ontvangen.”

Jeugdverenigingen
Dit jaar lanceerde de jeugddienst een oproep naar de jeugdverenigingen met de vraag of zij bereid zijn de verdeling van de afvalkalenders in de deelgemeenten op zich te nemen.

Twaalf jeugdverenigingen gingen graag op het aanbod in. Zij zullen 34.000 afvalkalenders huis aan huis bezorgen in hun buurt. Ze engageren zich om deze taak voor het einde van dit jaar volbracht hebben. De kerstvakantie is voor hen een ideale periode. De afvalkalenders van Leuven-centrum worden door de straatvegers bedeeld.

“De jeugdverenigingen waren dadelijk enthousiast”, vertelt schepen van jeugd Dirk Vansina. “Ze willen zich altijd graag engageren en zich tonen in hun buurt. Ze zien dit als een ideale manier om op een positieve wijze in de belangstelling te komen. En om ook iets bij te verdienen, want ze ontvangen van de stad hiervoor een vergoeding waarmee ze kun kampen of hun wekelijkse werking kunnen betalen.”

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.