Love Leuven: studenten en inwoners fietsen samen 3000 euro bij elkaar

55.000 studenten en 100.000 Leuvenaars samen in één stad: dat is niet altijd evident. Gelukkig is er tussen studenten en bewoners veel wederzijdse sympathie. De goede verstandhouding tussen de student en de Leuvenaar werd zichtbaar gemaakt tijdens ‘Love Leuven’. Al voor het tweede jaar op rij bracht deze actie studenten en Leuvenaars dichter bij elkaar. Dit jaar kropen ze samen op de fiets voor het goede doel.

Leuven ‘onder stroom’
Voor de tweede editie van ‘Love Leuven’ werden studenten en Leuvenaars aangespoord om samen te bewegen. Op de Leuvense kerstmarkt konden ze Leuven ‘onder stroom’ zetten. Door samen op een tandem te fietsen lieten ze een kerstboom branden. De studenten van VTK, de kring voor studenten ingenieurswetenschappen, bedachten en bouwden de hele constructie.

3000 euro voor de goede doelen van de kerstmarkt
Vele Inwoners en studenten kropen enthousiast op de tandem en legden samen 1365,02 km af. Per gefietste kilometer schenken zowel de stad Leuven als de KU Leuven € 1 aan de goede doelen van deze kerstmarkteditie. Dankzij de inspanningen van vele Leuvenaars en studenten, en ook bekende Vlamingen als Niels Albert, Frieda Van Wijck en Wim De Vilder, werd een mooie som van 2730,04 euro bij elkaar gefietst. Stad en KU Leuven ronden dit met plezier af naar 3000 euro. Er kan dus tevreden afgeklokt worden op een opbrengst van 3000 euro voor het Rune Fonds en het Healthy Heart fonds.

Love Leuven
De Love Leuven campagne krijgt nog een vervolg. Volgend voorjaar trekken de stad en de KU Leuven met de tandem de Leuvense wijken in. Inwoners en studenten kunnen dan opnieuw samen bewegen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.