Een dag extra Winterspeeltuinplezier

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat ook de Winterspeeltuin opnieuw in aantocht is. Vanaf dit jaar zelfs een dag langer dan voordien. Van zaterdag 26 tot en met woensdag 30 december kunnen ouders met hun kinderen terecht in de Brabanthal voor heel wat indoor speelplezier. Zowel de jongste als iets oudere kinderen kunnen zich uitleven. 

De Winterspeeltuin is een indoor speelparadijs waar iedereen welkom is die er tijdens de kerstperiode samen met de kinderen op uit wil. Een inkomticket geeft toegang tot de verschillende activiteiten en attracties. Kinderen maken snelheid op de hoge glijbaan, wagen zich op de rups en de lambada en proberen het Funhouse te overwinnen. De jongsten springen op de springkastelen en draaien een rondje in de carrousel. Er zijn attracties naar ieders smaak.

“Dit is de negentiende editie van de Winterspeeltuin. Jaarlijks vinden heel wat ouders de weg naar de Brabanthal, ondanks de drukke feestperiode. Ze beleven er telkens een gezellige dag met hun kinderen. Omwille van het grote bezoekersaantal werd beslist de Winterspeeltuin vanaf dit jaar een dag langer open te houden. Een extra dag Winterspeeltuin maakt de vakantie extra leuk,” zegt schepen van jeugd Dirk Vansina.

Ook nieuw dit jaar is het interactieve aanbod waar kinderen van kunnen proeven. Cirkus in Beweging leert circustrucks aan, een hindernissenparcours vraagt erom overwonnen te worden en een Playmaïs- en kleurhoek scheppen rust voor de allerkleinsten. De nieuwe activiteiten komen er op vraag van ouders en kinderen. De ouders die het wat rustiger aan willen doen, genieten ondertussen van een hapje en een drankje op het Winterspeeltuinterras.

Enkel kinderen vanaf drie jaar hebben een ticket nodig. Ouders, tantes, opa’s en zelfs de babysitters, mogen als begeleider gratis binnen. Mindriejarigen zijn nog wat jong voor de meeste attracties, maar kunnen zeker ook terecht op het evenement. Huis van het Kind richt dit jaar voor het eerst een peuterhoek in, vlakbij het terras in de kleinere zaal. 

“De mensen komen graag en blijven terugkomen,” bevestigt Isabel Devriendt, diensthoofd van jeugdcentrum Vleugel F. “Ondertussen zijn we een traditie geworden in de Leuvense kerstperiode. Vele van onze vrijwilligers en ook heel wat ouders ravotten als kind al op de Winterspeeltuin. Het is leuk om te zien dat zij nog steeds genieten van de sfeer, zich mee uitleven op de attracties of gewoon gezellig relaxen.”

Een groep van zo’n 70-tal vrijwilligers zet haar beste beentje voor om alles in goede banen te leiden. Voor de vrijwilligers is dit een van de hoogtepunten van het jaar. Ze begeleiden de kinderen op de attracties, helpen hen als ze verloren lopen, ze staan mee in voor de catering, de kassa’s en houden de Winterspeeltuin proper. “Met een toffe bende middenin een event staan waar je je als kind al rot amuseerde, dat is zo zalig. Zelfs nu ik afgestudeerd ben, kom ik graag een dag helpen. Gewoon voor het plezier,” beaamt Renilde.

Praktische info

  • Wanneer? Zaterdag 26 tot en met woensdag 30 december 2015, telkens van 10.00 tot 18.00 uur.
  • Waar? Brabanthal, Brabantlaan 1, 3001 Heverlee
  • Tickets? € 5 voorverkoop, € 6 aan de kassa.
    Alle kinderen vanaf 3 jaar hebben een inkomticket nodig. Begeleiders mogen gratis binnen.
Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.