Baracca

Regelmatig ga ik met een aantal dames uit eten in het Leuvense. Op deze dinner dates proberen we graag nieuwe zaken uit. Dus toen we vernamen dat er een nieuw restaurant in de Tiensestraat opende met de zoon van de uitbater van de Pepenero aan het roer, waren we er als de kippen bij om een tafeltje te reserveren.

Door omstandigheden werd ons gezelschap van vijf gereduceerd tot drie, maar het tafeltje dat we reserveerden, mochten we gelukkig behouden. We kregen een erg toffe plek toegewezen in de vensternis uitkijkend op de Tiensestraat. Heel tof dat we rechtstreeks zicht hadden op de koks die druk in de weer waren met het bakken van pizza’s.

Het concept van Baracca is hip en eigentijds, dat blijkt uit alles: de formule met de ‘social bites’ (kleine gerechten die je kan delen met je gezelschap), de prachtige lange toog, het hip uitgedoste personeel voorzien van een oortje en de hoge concentratie hipsters in het restaurant. Toen wij er rond een uur of half negen binnen stapten, zat het restaurant stampvol. Reserveren is dus aangewezen!

Terwijl we nipten van ons aperitief (in mijn geval een werkelijk uitstekend glas Franciacorta) bogen we ons over de menukaart. Na lang en hard nadenken bestelden we vongole, taglioni met verse zwarte truffel, een uovo affogato (een gepocheerd ei in broccoli emulsie met pancetta), carpaccio van lichtgezouten gerijpt vlees en ten slotte een Chef’s Choice pizza uit de houtoven. Het leuke aan het concept van Baracca is dat de verschillende gerechten op verschillende tijdstippen aan tafel komen. Iedereen krijgt een bordje en je deelt je eten met je tafelgenoten. Sharing is caring!

De carpaccio van gerijpt vlees kwam als eerste aan tafel en was werkelijk uitstekend. Ook de taglioline met zwarte truffel en de vongole waren om duimen en vingers af te likken. Enkel het uovo affogato wist met minder te overtuigen. Niet helemaal mijn smaak. Maar het was de pizza die met de hoofdprijs ging lopen. Ik ben normaal niet zo’n grote fan van pizza, maar deze pizza moet de beste zijn die ik in jaren heb gegeten. Overheerlijk!

Bij dit alles dronken we, uiteraard, een glaasje heerlijke Italiaanse wijn. De wijnkaart van Baracca is met zorg samengesteld en heeft een ruime keuze aan wijnen per glas. Leuk als je wat verschillende wijntjes wil proeven.

Eigenlijk hadden we na de Social Bites voldoende gegeten, maar besloten de allerlaatste gaatjes op te vullen met de chocolade suggestie. We bestelden één portie om te delen met drie. Bij het dessert dronk ik  een heerlijk zoete dessertwijn (Marsala de Bartoli uit Sicilië). We sloten de avond af met een thee en twee cappucino’s.

Dit avondje uit met drie dames kostte ons 144, 50 euro. Een faire prijs voor wat we aten en dronken.

Baracca is echt een aanwinst voor de Leuvense restaurant scène. Ons zie je hier beslist terug!

 carpaccio van lichtgezouten gerijpt vlees

Pizza Cremosa

Taglioni met verse zwarte truffel

Uovo affogato

Vongole veraci scoppiate

Chocolade suggestie

Praktisch
Tiensestraat 34, 3000 Leuven
016 90 25 60
http://www.baracca.be/
https://www.facebook.com/baracca.leuven/

Onze keuze
Vongole veraci scoppiate
Taglioni met verse zwarte truffel
Uovo affigato: ei 63° – broccoli emulsi – pancetta
Secreto n°7 carpaccio van lichtgezouten gerijpt vlees
Pizza Cremosa

Bookmark and Share

Er zijn 2 reacties op “Baracca”

Dunia
(on december 6th, 2017 at 16:48)

Beste,

Ik zou graag bij jullie willen eten. Ik heb wel een gluten intolerantie. Is het mogelijk om bij jullie te dineren? Zo ja, wat zou u mij kunnen aanbieden?

Met vriendelijke groet,

Dunia Rammo

 
Carolien Coenen
(on december 6th, 2017 at 20:01)

Beste Dunia,
Je dient hiervoor restaurant Baracca rechtstreeks te contacteren.