Masalatop

Op een donderdagavond tijdens de donkere dagen voor kerstmis kwamen een beetje per ongeluk terecht in restaurant Masalatop. Het was druk in de Leuvense restaurants de laatste week voor de kerstvakantie, maar gelukkig konden we nog een tafeltje bemachtigen in dit vrij nieuwe Indische restaurant in de ‘s Meiersstraat (acht maanden open).

Bij het binnen komen, drongen ons meteen de heerlijke geuren van de Indische keuken in de neusgaten. Een goed begin. We werden erg vriendelijk ontvangen en kregen meteen een tafeltje toegewezen voor drie personen. Het interieur van Masalatop is gezellig, maar niet echt zo bijzonder. De ruimte met de houten tafels en stoelen wordt gedomineerd door een grote, traditionele muurschildering en achteraan in de ruimte kan je een glimp opvatten van de keuken.

Natuurlijk bestelde ik meteen mijn favoriete yoghurtdrankje: een mango lassi. De heren in mijn gezelschap gingen voor een Indisch biertje dat bij nadere inspectie in de UK gebotteld bleek te zijn.

Een voorgerechtje leek ons een goed idee. Ik besloot voor de Masalatop soep te gaan, terwijl de heren voor de koriandersoep met lamsvlees en paneer pakora (Indische kaas in beslag van kikkererwtenmeel) kozen. Onze voorgerechten werden snel geserveerd en waren alle drie erg smakelijk. Vooral de koriandersoep was heerlijk gekruid.

Als hoofdgerecht ging ik voor de palak scampi. Ik ben een grote fan van spinazie, maar in de meeste Indische restaurants kan je deze spinaziecurry enkel in de vorm van palak paneer (spinaziecurry met Indische kaas) krijgen. Blij om eens een andere variant te kunnen uitproberen. De heren gingen beiden voor een madras curry. We bestelden nog een extra portie naan (Indische brood) en raita (yoghurt met komkommer, uien en kruiden).

Ook de hoofdgerechten stelden niet teleur. Erg lekker allemaal en mooi verzorgd gepresenteerd in aparte metalen potjes, verwarmd door een theelichtje.

Pluspunten voor de bediening trouwens die erg vriendelijk was en heel hartelijk afscheid van ons nam.

Deze maaltijd voor drie personen kostte ons 115 euro in totaal. Een zeer faire prijs voor een heerlijke maaltijd. Ons zie je hier zeker nog terug.

 Paneer Pakor

Masalatop soep

Madras kip

Naan

Scampi palak

Praktisch
‘s Meierstraat 3, 3000 Leuven
016 58 45 65
Facebookpagina Masalatop
http://www.masalatop.be/

Onze keuze

Paneer Pakora
Masalatop Soep
Koriandersoep
Palak Scampi
Madras Kip
Madras Lamsvlees
Raita

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.