Radio Scorpio blikt terug met ‘De Beste 106′

Op zondag 3 januari blikt Radio Scorpio naar jaarlijkse gewoonte nog één keer terug op de muzikale hoogtepunten van het voorbije jaar. De Leuvense stadsradio doet dit traditioneel met een stevige eindejaar lijst van 106 albums, naar analogie met de frequentie van de radiozender.

De lijst zal worden gepresenteerd tijdens een marathonuitzending van maar liefst elf uur. Ook dit jaar wordt er weer op locatie uitgezonden: tussen 11 uur in de voormiddag en 22 uur ’s avonds zal het Openbaar Entrepot voor de Kunsten helemaal in de ban zijn van De Beste 106. “De Beste 106 is een ideale manier om Radio Scorpio beter te leren kennen”, zegt Maarten Maes, muziekredacteur bij Radio Scorpio. “Zowel wat de muziek betreft, die bij andere zenders nog even onontgonnen terrein is, als het rijke programma-aanbod dat dankzij onze vele vrijwilligers gerealiseerd wordt.”

Naast de 106 topplaten komen ook artiesten, programmamakers en collega’s uit de muzieksector langs om te vertellen over hun favorieten van het afgelopen jaar, én met hun wensen voor 2016.

Beste-106-2015-ontwerp-A-2

Scorpio in 2015
2015 was een jaar waarin Radio Scorpio een jubileum te vieren had. De Leuvense radiozender bestaat 35 jaar en is daarmee de oudste, onafhankelijke vrije radio van het land. Deze verjaardag werd dit voorjaar op gepaste wijze gevierd met onder meer een platenbeurs, optredens en dj-sets.

 

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.