CLUBKAMPIOENSCHAP Blauwput Omnisport VZW

Vandaag ging in de turnhal te Kessel-Lo het jaarlijkse clubkampioenschap van Blauwput Omnisport door. Op de eerste zondag van het jaar starten de gymnasten van deze sportclub met hun eerste wedstrijd van het seizoen. Voor eigen publiek en in hun vertrouwde turnhal tonen zij hun nieuwe oefeningen en krijgen zij, net zoals op een officiële wedstrijd, punten van de verschillende juryleden.

Om 10u werd er gestart met de disciplines acrobatische gymnastiek (acrogym) en grote trampoline.

Acrogym werd in 2015 in Vlaanderen wereldbekend door het optreden van een trio en een gymclub in Belgian’s got talent. Beide optredens behaalden de finale. Acrogym is spijtig genoeg (nog geen) olympische discipline. Bij Blauwput Omnisport wordt deze discipline ondertussen al meer als 20 jaar gegeven zowel op recreatief als op competitief vlak en behoren de verschillende formaties (duo’s en groepen) tot de subtop in Vlaanderen. Zo werd er vorig jaar in het B-niveau een zilveren medaille behaald op het Vlaamse kampioenschap en een bronzen op het Belgische kampioenschap. Op het ogenblik zijn er ongeveer 40 gymnasten die bij Blauwput Omnisport aan competitie acrogym deelnemen.

acr

acr 2

acr 1

acrogroep

De discipline grote trampoline is wel een olympische discipline en ook daar behoort Blauwput Omnisport tot de subtop. In 2015 werd Elsie van Hellemont Belgisch kampioen in het B-niveau en werd Bo Pollers Vlaams Kampioen in het C-niveau. Op het Vlaamse kampioenschap mochten de gymnasten van Blauwput ook nog een bronzen (A-niveau) en een zilveren (B-niveau) medaille in ontvangst nemen. Deze groep telt op het ogenblik 16 springers. Deze discipline kan ook op recreatief vlak worden uitgeoefend bij Blauwput Omnisport.

trampoline 1

trampoline

Om 14u werd er dan gestart met het clubkampioenschap voor toestelturnen meisjes en jongens. In de jongensdiscipline behoort deze club tot de top van België door zijn 2 topsporters Donna-Donny Truyens en Jimmy Verbaeys. Jimmy werd Belgisch kampioen in 2015 en in het B-niveau werd Lars Godts Vlaams kampioen en behaalde hij een bronzen medaille op het Belgisch.

lars

Toestelturnen voor jongens is een moeilijke en zware sport die men enkel kan beoefenen door de nodige discipline aan de dag te leggen. Daarom moet er ook reeds van zeer jong worden getraind op lenigheid en kracht. Blauwput Omnisport heeft echter een jarenlange traditie in toestelturnen en dat zowel bij de jongens als bij de meisjes. De jongens moeten hun oefeningen tonen op 6 toestellen (vloer, paard met bogen, ringen, sprong, brug en rek).

jongens

jongens 3

jongens 2

jongens 1

Bij de meisjes werd Kaat Geraerts vorig jaar Belgisch kampioen en werd Vibeke Pauwels Vlaams kampioen en werd ze derde op het Belgische.

kaat

Vibeke

De meisjes turnen op 4 toestellen (sprong, brug, balk en vloer).

meisjes

meisjes 2

meisjes 1

Met dank aan Gerrit Michiels voor de foto’s.

De uitslag van de ganse dag kan u terug vinden op deze website:
https://www.blauwputomnisport.be/bosnew/menu-afdeling-gym/250-clubkampioenschap-2016

Tijdens het weekend van 6 en 7 februari gaat in de sporthal van het Redingenhof de provinciale voorronde toestelturnen meisjes door. U mag op deze site een verslag verwachten maar u kan natuurlijk ook altijd zelf live komen genieten van één van de mooiste sporten.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.