Gratis kortfilm “Broeders” op dinsdag 12 januari

Adil El Arbi en Bilall Fallah kaarten in de kortfilm Broeders het eeuwenoude paradigma tussen goed en kwaad aan. Het verhaal brengt twee jongemannen in beeld. Karim, een serieuze doch zachtaardige jongeling die zich ontfermt over het lot van de kinderen in zijn ‘moeilijke’ (allochtone) buurt. Zijn schijnbaar gewetenloze antagonist, Nassim, die de buurt onveilig maakt door meisjes aan de lopende band te versieren, drugs vrijelijk te dealen en rond te schuren in een chique Mercedes.

Hoe de jongemannen daar elk op hun manier mee omgaan is een direct conflict tussen goed en kwaad. De broze grens in deze tweespalt wordt van abstractie onttrokken en op een maatschappelijke manier gerelativeerd. Het effect hiervan slaat onze vooroordelen tot moes.

De jonge regisseurs van deze kortfilm brengen aan de hand van eenvoudige maar duidelijke beeldtaal een actueel probleem die crosscultureel aanzet tot nadenken. Religieus-getinte, eeuwenoude vraagstukken als wraak, vergeving en genade krijgen een gezicht. Het mistige onderscheid tussen goed en kwaad, en het zwart-wit-denken worden meedogenloos doorprikt.

Praktisch:

  • Dinsdag 12 januari 2016 om 12.30 uur
  • Auditorium Provinciehuis, Provincieplein 1 in Leuven
  • Prijs: gratis
Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.