Nieuwjaarsconcert van het koor Vocal Skyline Leuven

Dit koor dat een paar jaar geleden werd opgericht, gaf zijn eerste nieuwjaarsconcert in de “kapel van Blauwput” (Kessel-Lo).
De groep staat onder de kundige en enthousiaste leiding van mevrouw Donia Surowiec. Zij is niet aan haar proefstuk toe, vermits zij ook in Houthalen actief is met het koor “Fusion Choir Forest Voices”, dat hier trouwens voor de gelegenheid te gast was.

Het moet gezegd: de begeesterende leiding van Donia, die de pianobegeleiding combineert met het dirigeren, maakten dat beide koren het beste van zichzelf gaven en een prachtprestatie hebben neergezet.
De presentatie was in handen van Annemie Wollants, die het geheel vlot aan mekaar praatte.

Het repertorium omvat meerdere genres. Naast klassieke koorzang luisterden we naar negro spirtual, een Afrikaans wiegelied, het requiem van Cherubini, en evergreens. Maar ook het modernere genre kwam aan bod: Papaoutai (Stromae), Rosa, geïnspireerd op Gorki‘s “Mia”, en een zeer aparte combinatie van Beyoncé, gelardeerd met Bach en het Ave Maria van Gounod. En om te eindigen: de kaskraker: Voir sur ton Chemin van Les Choristes, dat tevens het bisnummer werd.

Vocal Skyline bestaat uit veertien dames en (slechts!) twee heren. Gelukkig werden er twee dames gevonden met een baritonstem om hen te steunen.
Zo te zien is er nog ruim plaats voor geïnteresseerden. Die kunnen terecht bij Annemie Wollants, tel. 0499/16 05 16, of bij dirigent Donia via donatasurowiec@gmail.com.

2016-01-08 (12)

2016-01-08 (20)

2016-01-08 (21)

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.