Lichtfeest met lichtstoet op vrijdag 29 januari

Buurtwerking Groot Redingenhof vzw organiseert de zesentwintigste editie van het Lichtfeest op vrijdag 29 januari 2016. Feestvierders komen samen vanaf 19.30 uur op de bleekweide van het Groot Begijnhof waar de lichtstoet met fakkels, lampions en muziek doorheen de buurt vertrekt. Fakkels en lampions kunnen ter plaatse worden aangekocht maar je kan er uiteraard ook meebrengen.

Parcours van de lichtstoet: Volmolenlaan, Redingenstraat, Kapucijnenvoer, Ten Hovelaan, Remi Vandervaerenlaan, Prosper Poulletlaan, Léon Colinslaan, Redingenhof, Redingenstraat, Schapenstraat tot aan de hoofdingang van het Groot Begijnhof en terug naar de bleekweide.

Omstreeks 20:45 uur wordt door de allernieuwste lichtkoning(in) het groot vreugdevuur aangestoken, terwijl iedereen genieten van het samenzijn bij een warm soepje, een hapje, een drankje, zang en muziek.

Zoals vorige jaren wordt er samen gezongen rond het grote vreugdevuur. Op donderdag 21 januari van 19.30 uur tot 21.30 uur is er een oefenzangstonde in een lokaal van het atheneum Redingenstraat 90, onder leiding van muzikant Mik Deboes.

Praktisch

  • Vrijdag 29 januari 2016 vanaf 19:00
  • Bewoners van de straten aan het parcours worden vriendelijk gevraagd om vanaf 20 uur lampjes of veilige kaarsjes voor het raam te zetten.
  • Je kan de buurtwerking steunen met een gift op BE92 4220 0213 0123
  • Meer info op www.grootredingenhof.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.