Lezing ‘Rome is gevallen. Wat maakt het uit?’

De val van Rome heeft eeuwenlang westerse historici begeesterd. Tot op vandaag heerst er nog steeds veel controverse rond dit wereldhistorisch fenomeen.

Ook in Vlaabnderen hebben de jongste jaren politici en columnisten zoals Bart De Wever, Mia Doornaert of Wouter Van Bellingen de val van Rome gekoppeld aan actuele fenomenen zoals decadente levensstijlen, economische corruptie of de vluchtelingencrisis. Deze lezing wil op zoek gaan naar de oorsprong van dergelijke ideeën en welke richting we er in de 21ste eeuw mee uit kunnen. Herhaalt geschiedenis zich nooit of rijmt ze toch altijd een keer?

De lezing wordt gegeven door Dr. Jeroen Wijnendaele, postdoctoraal medewerker (vakgroep geschiedenis, UGent) en auteur van ‘Romeinen en barbaren’ (Davidsfonds, 2013), de allereerste Nederlandstalige studie over de ondergang van het Romeinse Rijk.

Praktisch
Woensdag 27 januari om 20 uur
Lokaal A.1.3. in cultureel centrum Romaanse Poort, Brusselsestraat 63, 3000 Leuven
De toegang is gratis

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.