Opera DE PARELVISSERS in KINEPOLIS

Sinds enkele jaren kan men in Kinepolis Leuven naar de opera. Niet zomaar een film over een opera. Neen. Een uitzending in high definition vanuit de Metropolitan Opera in New York. Door het tijdsverschil kan de opvoering hier in Leuven (en in andere steden in België) rechtstreeks getoond worden. Aanvang: 19 uur.

Wij hadden via de computer een paar maanden geleden, onze plaatsen gekozen en gereserveerd voor DE PARELVISSERS (George Bizet). Het betrof deze keer een wederuitzending.

Vanaf 18 uur waren wij welkom in de ontvangstruimte voor zaal één. Talloze trappen naar de bovenste verdieping zijn geen sinecure, zeker voor al wat oudere mensen, en die waren er veel! Bovendien maakte de organisatie er een hele heisa van als het erom ging de lift te kunnen/mogen gebruiken.

We werden verwelkomd met een glaasje bubbels. Dat is mee begrepen in de prijs van 23,50 €/ p.p.

De zaal zat zo goed als vol. Waar je ook terechtkomt, zit je in een luxueuze, brede fauteuil met een mooi, volledig zicht op het enorme scherm. Kinepolis noemt het zelf: “Cinema Deluxe in quality time. Ongestoord genieten want het is een snackvrije vertoning.” Oef!

Je wordt begroet in het Nederlands en krijgt meteen de nodige uitleg en geschiedenis van deze opera. Dan volgt de verbinding met de “Met” en kan je kijken naar de voorbereidingen, zowel voor als achter het doek.

Niet nodig te vertellen dat wie in de Metropolitan Opera zingt, van wereldklasse is. Alleen al de samenzang van bariton en tenor in Au fond du temple saint is één van de bekendste operaduetten die ooit werden gecomponeerd. Gewoonweg prachtig!

Deze opera wordt in het Frans gezongen met Engelse ondertiteling. Tijdens de pauze worden zangers, dirigent… geïnterviewd in het Engels. Een gratis supplement dat wij waardeerden.

Nog geprogrammeerd zijn: Turandot (30 januari 2016), Manon Lescaut (5 maart 2016), Madame Butterfly (2 april 2016)…

Kijk gewoon op kinepolis.be/nl/opera-in-de-cinema, en je vindt er alles over.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Opera DE PARELVISSERS in KINEPOLIS”

Dries Verachtert
(on februari 9th, 2016 at 13:56)

Dus opera voorstellingen zijn snackvrij in Kinepolis? Ik hoop dat er ooit ook snackvrije filmvoorstellingen komen.