Leuven Jazz – gevulder dan ooit tevoren

Van zaterdag 12 tot en met zondag 20 maart viert jazz hoogtij in Leuven. Editie vier van ‘Leuven Jazz‘ is gevulder dan ooit tevoren: meer data, meer locaties en een pak exclusieve concerten. Zo strikten partners 30CC en Het Depot onder meer een speciale dubbele set van STUFF., exclusieve concerten van Dave Holland Trio en het Chris Potter Quartet en de release van André Brasseur & Band!

“Leuven Jazz is voor het publiek een ideale gelegenheid om op ontdekkingstocht te gaan: spannend voor wie het genre pas ontdekt, heerlijk thuiskomen voor de echte jazzcat. We trakteren niet enkel op een stevige muziekaffiche, de jazzy beats worden ook warm omarmd door film, expo en – voor het eerst – een jazzquiz”, licht schepen van cultuur Denise Vandevoort toe.

“Neem een gevleugelde start met een huiskamer- of caféconcert, passeer even langs de jazzexpo in de Bib of duik even in een ‘Jazz Class’. Tegen dan ben je opgewarmd voor the real deal: topconcerten van STUFF., Chris Potter Quartet (aanbevolen door De Standaard), Matthew Halsall of Dave Holland Trio. Op zondag gaat Leuven Jazz voor 99% Belgisch. Van The Orange Moon, de nieuwe groep van pianist Hendrik Lasure, over Jef Neve (met Nederlands hiphopgenie Typhoon) tot Yves Peeters Gumbo. Ook jong talent is er in overvloed met de thema-ensembles van de LUCA jazzopleiding en de internationale B-Jazz Contest.”

“Bovendien is een groot deel van het programma helemaal gratis. Dat maakt het ‘risico’ van het publiek bijna nul”, vervolgt Vandevoort, “een bewuste keuze van 30CC en Het Depot, die geheel in lijn van ons geroemd Leuvens model, in elkaar een fijne en natuurlijke partner vonden voor dit topfestival.”

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.