Nieuwe boekentil op Quinten Metsysplein

Sinds zondag 24 januari 2016 staat er een nieuwe boekentil op het Quinten Metsysplein. Deze werd ingehuldigd tijdens de zesde editie van Toast Literair van het Davidsfonds.

Sinds de zomer van 2015 kan je ze al op 11 verschillende plekken in Leuven ontdekken: de boekentillen. Ook het Quinten Metsysplein krijgt nu zijn eigen exemplaar. Een boekentil is een publiek ruilkastje waar buurtbewoners boeken of tijdschriften kunnen uitnemen, nadien terugplaatsen of een ander boek in de plaats zetten. Zo krijgen de boeken een tweede leven én ontstaat een nieuwe ontmoetingsplek in de buurt. De leerlingen ‘houtbewerking’ van het Vrij Technisch Instituut Leuven ontwerpen en bouwen de boekentillen. De buurtbewoners personaliseren de til en stellen een meter of peter aan om een oogje in het zeil te houden.

De bewoners van de buurt rond het Quinten Metsysplein dienden een aanvraag in voor de plaatsing van een boekentil. Onder hen de medewerkers van het Davidsfonds, dat sinds vorig jaar zijn kantoren aan het plein heeft. Met zijn zitbankjes en de talrijke passanten vormt het Quinten Metsysplein een ideale locatie voor de plaatsing van een boekentil. Samen met de aanwezigheid van het Davidsfonds en de gedichten van Charles Ducal die je ook op het plein kan terugvinden is het zo aardig op weg om een literaire plek in Leuven te worden.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.