Nieuw talent Lize Spit signeert veelbelovende debuutroman

Op zaterdag 6 februari signeert Lize Spit haar debuutroman ‘Het smelt‘ in Standaard Boekhandel Leuven Diestsestraat van 13u tot 15u.

Het smelt
Wat als je wraak kunt nemen op een heel dorp?
In Eva’s geboortejaar worden in het kleine Vlaamse Bovenmeer slechts twee andere kinderen geboren, allebei jongens. De drie maken er hun hele jeugd samen maar het beste van, tot de puberteit aanbreekt. Opeens ontstaan er andere verhoudingen. De jongens bedenken wrede plannen en de bedeesde Eva kan hieraan meedoen of haar enige vrienden verraden. Die keuze is geen keuze. Dertien jaar na een snikhete zomer die volledig uit de hand loopt, keert Eva terug naar haar geboortedorp met een blok ijs in de kofferbak. Gaandeweg wordt duidelijk dat zij dit keer de plannen bepaalt.

Vanaf de eerste bladzijde grijpt debutante Lize Spit de lezer bij de strot, om die 478 pagina’s lang niet los te laten. Genadeloos maar liefdevol: Het smelt is een roman die je verslagen achterlaat.

Over Lize Spit
Lize Spit (1988) woont in Brussel. Ze schrijft scenario’s, proza en poëzie en publiceerde onder andere in Het Liegend Konijn, De Gids en Das Magazin. In 2013 won ze zowel de jury- als de publieksprijs van WriteNow!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.