SLAC/Conservatorium viert 10 jaar slagwerkklas

10 jaar geleden opende het nieuwe gebouw van SLAC/Conservatorium aan de Craenendonck, met op de benedenverdieping een lokaal van 120 m2 voor de slagwerkafdeling. De opening werd gevierd met een concert door alle leerlingen slagwerk. Op 6 februari halen de 75 leerlingen slagwerk van SLAC/Conservatorium opnieuw allemaal hun stokken boven voor een denderend optreden.

De verhuis naar het nieuwe lokaal zorgde voor een nieuwe dynamiek in de slagwerkopleiding, dankzij de uitstekende akoestiek en vergrote mogelijkheden: veel ruimte om met grote groepen te werken en een uitgebreid, kwaliteitsvol instrumentarium ter beschikking. Resultaten lieten dan ook niet lang op zich wachten. In 2007 won het percussie-ensemble van SLAC/Conservatorium de eerste prijs op de Dexia Classics wedstrijd in de categorie ensembles.

De voorbije 10 jaar waren de slagwerkers ook een regelmatige gast op grotere Leuvense evenementen, zoals bij de uitvoering van ‘Carmina Burana’ (C. Orff) in een concert van de Elisabethiade Leuven en de spectaculaire uitvoering van ‘Ionisation’ (E. Varèse) op het openluchtconcert De stad van ‘t Leed op het Ladeuzeplein, in de reeks herdenkingsconcerten ‘Leuven Brandt’ rond WOI. Deze projecten waren nooit mogelijk geweest zonder de uitzonderlijke repetitieruimte die plaats biedt aan een volledig orkest.

Op 6 februari viert de slagwerkafdeling deze verwezenlijkingen met een slagwerkdag. Alvorens allemaal samen het podium op te trekken, kunnen leerlingen zich verder bekwamen in gespecialiseerde workshops, een traditie die de voorbije 10 jaar is opgebouwd. Deze keer zijn Bart Van Aken (wereldmuziek en drum circle), Tom De Cock (hedendaagse muziek) en Bram Raeymaekers (lichte muziek) te gast. Daarmee treden ze in de voetsporen van onder meer Arthur Lipner (VS, jazz: vibrafoon en marimba), Luk Artois en
Adriaan Feyaerts (pauken), Chris Joris (conga’s), Michael Schack (drums) en Grete Moortgat (taiko).

Praktisch
6 februari 2016, 16.30u, Minnepoort
Toegang gratis

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.