Achtste Italiaans Wijnfestival Leuven

Op 20 en 21 februari 2016 vindt voor de achtste keer het jaarlijkse Vinofestival van S.P.Q.R. plaats in de Businesslounge van voetbalclub OHL Leuven, voetbalstadion Den Dreef, Kardinaal Mercierlaan 46 in 3001 Heverlee. Zaterdag 20 februari kan je er terecht van 14 tot 20 uur, op zondag 21 februari van 14 tot 19 u.

digitale_flyer_vino2016

Op deze niet-commerciële wijnproeversbeurs kunnen uitsluitend Italiaanse wijnen worden geproefd. Vijftien standhouders (het maximum toegelaten aantal) presenteren elk een vijftiental Italiaanse wijnen. Er is uiteraard keuze tussen bubbels, rosé, wit en rood.

Het Italiaanse Vinofestival van S.P.Q.R. is het enige wijnevenement in ons land waarbij door verschillende leveranciers en invoerders uitsluitend Italiaanse wijnen worden aangeboden. De organisatie is in handen van S.P.Q.R., de vereniging van Romevrienden, die ondertussen 14 jaar actief is.

Het is niet zo moeilijk om veel stands te presenteren en veel wijnen aan te bieden, maar S.P.Q.R. kiest zeer bewust voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Daarom wordt het aantal standhouders bewust beperkt gehouden en mag elke deelnemers slechts een vijftiental wijnen presenteren. Op die manier kan elke bezoeker rekenen op persoonlijke uitleg, waarbij je op een rustige manier wat meer te weten kan komen over een bepaalde regio, druif of wijn.

Dit jaar wordt dit festival dus voor de achtste keer georganiseerd. Er zijn een paar nieuwe deelnemers. Standhouders die er al eerder waren brengen nieuwe ontdekkingen mee. Bezoekers kunnen ook weer terecht bij een proefstand met ‘Italian food’. Alle leden van S.P.Q.R. ontvangen op vertoon hun lidmaatschapskaart een exclusieve en nuttige S.P.Q.R.-gadget. Niet-leden kunnen deze ter plaatse aankopen zolang de voorraad strekt.

VINOFESTIVAL SPQR FOTO

Zowel de particuliere wijnliefhebbers als mensen die beroepshalve bezig zijn met wijn (horeca, delicatessen, hotelscholen,…) zullen tijdens deze tweedaagse wijnhappening ongetwijfeld nuttige informatie kunnen vergaren en natuurlijk… veel proeven! De toegangsprijs bedraagt 8 euro, degustatieglas en degustatieboekje inbegrepen.

De belangstelling voor wijn is de jongste jaren alsmaar gegroeid en is vandaag groter dan ooit. Mensen ontdekken graag nieuwe producten maar S.P.Q.R. wil bezoekers vooral de mogelijkheid bieden meer te leren over allerlei aspecten van Italiaanse wijn en hen kennis laten maken met het enorme aanbod van dit immens rijke wijnland.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.