Het nieuwstedelijk doet marathon op Valentijn

Van 11 tot 14 februari speelt Het nieuwstedelijk de trilogie Hebzucht, Angst en Hoop in Schouwburg Leuven/30CC. Op 14 februari worden de drie delen na elkaar gespeeld. Zes uur bloedstollend theater op valentijnsdag, daarvan gaat je hart sneller slaan.

In Hoop zoekt schrijver/regisseur Stijn Devillé naar hoopvolle perspectieven uit de economische en ecologische crisis en probeert hij voorstellen te formuleren voor een radicale verandering in onze samenleving, waarbij alle actoren – wetenschappers, politici, ondernemers en burgers – samenwerken aan alternatieven voor een koolstofarme wereld. De voorstelling ging – toevallig – in première tijdens de klimaattop van Parijs en trapte zo de tijd op de staart.

Hoop is de opvolger van Hebzucht uit 2012 en Angst uit 2014. In Hebzucht nam Stijn Devillé de oorzaken van de financiële crisis onder de loep en Angst ging over de gevolgen van deze crisis voor de samenleving. Samen vormen de voorstellingen een heuse crisistrilogie. Maar wel eentje met een optimistisch en enthousiasmerend einde.

Michaël Pas, Sara Vertongen en Lena Devillé (dochter van Stijn Devillé) spelen in de drie voorstellingen. Ze worden geflankeerd door Dirk Buyse, Jorre Vandenbussche, Kris Cuppens, Simone Milsdochter, Tom Ternest, Tom Van Bauwel, Bram Van Der Kelen, Maarten Ketels en Christophe Aussems en supermuzikanten Gerrit Valckenaers, Youri Van Uffelen, Trijn Janssens, Geert Waegeman en Bert Hornikx. 1 toneelschrijver, 1 regisseur, 1 dramaturge, 1 choreografe, 2 productieleiders, 2 costumières, 3 toneelstukken, 3 decors, 4 technici, 5 muzikanten, 6 uur toneel, 15 acteurs, 34 kostuums, 99 figuranten, 111 theaterspots en 234 pagina’s tekst… (6 uur theater in één minuut)De trilogie wordt in Leuven voor de laatste keer in drie afzonderlijke delen gespeeld en een eerste keer als marathonvoorstelling. Op 6 maart kan je de marathon nog gaan zien in Monty Antwerpen. In februari en maart trekt Hoop door het ganse land.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.