Notre Dame – Quasimodo

Ik kreeg een goede vriendin op bezoek en we spraken af om wat te gaan eten en bij te praten in brasserie-restaurant Notre Dame op de Grote Markt. Wij hadden niet zoveel tijd: het was middag en we wilden absoluut nog wat verder gaan rondneuzen in de “solden”.

Er heerste een gezellige drukte. Toch lukte de bediening er in om ons bijna onmiddellijk naar een geschikt tafeltje te loodsen en ons de menukaarten aan te bieden. Het aperitiefje kwam er na enkele minuten, evenzo vlot het noteren van onze bestelling.

Voor haar: de klassieke filet américain ‘préparé’ met groenten en friet.

Ikzelf koos voor de dagschotel: witte kool met braadworst en aardappelen. Reden van mijn keuze: dat is een schotel die je niet vlug geneigd bent om thuis zelf klaar te maken. Met zo één kool heb je genoeg voor zes personen, zo niet eet je er een hele week van…

Een tiental minuten waren voldoende om het gewenste op onze tafel te zien verschijnen.

Een flinke portie américain, keurig bereid, met daarbij nog wat zilveruitjes, kappertjes, een augurkje en een potje mayonaise. Er was ook keuze voor cocktailsaus en/of ketchup. De groentekrans was zeer gevarieerd (en vers!) met bladsla, tomaat, sojascheuten, prinsessenboontjes, maïs, geraspte wortel, en schijfjes komkommer. Een halve gekookte ei en wat strooisel van peterselie maakten het geheel af. Lekker, niets op aan te merken.

2016-01-24

Evenzo de dagschotel: een grote schep witte kool: niet te hard, niet te mals, daarbij een goed gebakken dikke braadworst van circa vijftien centimeter en de nodige aardappeltjes, het bord eveneens afgewerkt met wat peterselie.

2016-01-24 (4)

“Gezonde kost!” zou mijn grootmoeder gezegd hebben…

Voor de twee maaltijden en elk twee dranken betaalden wij net geen 35 €.

Praktisch
Grote Markt 11, 3000 Leuven
016 22 37 62
http://www.notredame-leuven.be/

Bookmark and Share

Er zijn 3 reacties op “Notre Dame – Quasimodo”

bart
(on februari 11th, 2016 at 11:01)

Wij hebben dezelfde goede ervaringen. Zelfs groepen van 15 man kunnen ze prima aan. En altijd vriendelijk

 
Ellen
(on februari 11th, 2016 at 12:12)

Enkele vrienden en ikzelf komen al een hele tijd niet meer in de Notre Dame.

Waarom?
Onvriendelijk personeel dat zich aan de belachelijke regels dient te houden. Toen we er een tijd geleden voor het laatst kwamen, waren we met 3 personen. 1 iemand was net geopereerd en mocht gedurende enige tijd niet eten en drinken tegelijk. Geen probleem dachten we, aangezien we allemaal iets wilden eten. Met de andere 2 bestelden we ook een drankje. De vriendin die om medische redenen niet mocht drinken bij haar eten MOEST ook een drankje nemen, omdat dit blijkbaar ergens in de menukaart staat…

Tel daar nog bij dat je op drukke momenten gewoon buiten wordt gekeken eens je eten op is, en je weet voldoende…

 
Gisela
(on juni 18th, 2018 at 2:05)

Ik vind de commentaar van Ellen absurd en onjuist.

Vriendelijk personeel en super vriendelijke baas die alles onder controle heeft.

Het verhaal van het drankje klopt niet.
Maar Mevrouw, misschien kreeg U dat gratis bij het eten; even checken.