Nieuwe site voor studentenblad Veto

Vanaf vandaag ziet de zoektocht naar studentennieuws er heel anders uit. Studentenkrant Veto heeft namelijk een splinternieuwe website.

Veto bouwde samen met IT-bedrijf Statik een nieuwe site. De content is visueel sterker en interactiever. “Op de vorige site had je een titel, een tekst en eventueel onderaan een foto,” zegt hoofdredacteur Roderik De Turck. “Vanaf nu kunnen we aan de slag met uitgelichte quotes, tweets, filmpjes, tijdslijnen en onze accounts op sociale media. De site is visueel sterker en interactiever dan ooit. Alles is beter.”

“In samenwerking met de universiteit, studentenkoepel LOKO en de alumni van Veto hebben we genoeg geld bijeen gekregen,” aldus De Turck. “Ook een crowdfundingsactie bracht heel wat geld in het laatje.” Daarnaast worden twee papieren Veto’s niet gedrukt, zodat die drukkosten naar de site kunnen gaan. “Dat we tijdens de klimaatweek de Veto niet drukken, is inmiddels een traditie. Daarnaast zal ook de Veto van 15 februari enkel online te lezen zijn, omdat we de lancering van de site zo veel mogelijk ruchtbaarheid willen geven.”

De nieuwe site betekent niet het afscheid van de papieren Veto. “We willen onze oplage efficiënter verdelen,” stelt De Turck gerust. “Vandaag blijven er veel Veto’s liggen, omdat meer en meer mensen die online lezen. We verspreiden een deel van de Veto’s over de andere campussen van de KU Leuven.”

“Momenteel bereiken we de Kulak en de campus in Brussel, maar in maart zullen we alle campussen fysiek bereiken,” vertelt De Turck trots. “Daar hoort ook campusnieuws bij. Elke campus krijgt een eigen pagina op onze nieuwe website. We roepen studenten uit de verschillende campussen dan ook op om onze ploeg te versterken.”

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.