Leuven Chiefs – Red Eagles Den Bosch op 20 februari

Op zaterdag 20 februari ontvangen Leuven Chiefs de Red Eagles uit zusterstad ’s Hertogenbosch. Leuven Chiefs is het eliteteam van Ice Hockey Club Leuven. Met hun meer dan 300 leden horen deze Leuvense ijshockeyers bij de top 3 van de grootste ijshockeyclubs van de Lage Landen.

BeNeLeague ijshockeycompetitie
In september 2015 werd op initiatief van de Belgische en Nederlandse nationale ijshockeyfederaties en met de steun van de deelnemende clubs een nieuwe, gemengde BeNeLeague in het leven geroepen. Het doel hiervan is ijshockey in beide landen beter en nog spannender te maken. Deze BeNeLeague wordt gespeeld tussen 12 Nederlandse en 6 Belgische teams, geografisch opgedeeld in twee poules. Leuven Chiefs en Red Eagles Den Bosch komen samen uit in poule B.

Gratis naar Leuven Chiefs – Red Eagles Den Bosch
Na de heenwedstrijd op de dag na Nieuwjaar in ’s Hertogensbosch is het op zaterdag 20 februari tijd voor de terugwedstrijd in Leuven (Ijsbaan Leuven, Ondernemingweg 1 -industriepark Haasrode, 3001 Heverlee). De opwarming begint om 19.30 uur. De wedstrijd zelf start stipt om 20.00 uur. Het bestuur van Ice Hockey Club Leuven stelt deze sportieve ontmoeting tussen beide zustersteden op het hoogste ijshockeyniveau van de Lage Landen gratis open voor iedereen.

Sportieve uitwisselingen
Tussen de ijshockeyclubs van Leuven en ’s Hertogenbosch zijn er regelmatig sportieve uitwisselingen. Zo trekken de Leuvense jongeren bijvoorbeeld op toernooi naar het buitenland, waaronder naar Den Bosch. Sinds verschillende jaren nemen ook zowat alle Bossche jeugdteams deel aan de jaarlijkse Leuvense internationale jeugdtoernooien.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.