Negende Missa Lovaniensis / “Leivese” mis op zondag 6 maart 2016

Nederlands:

Zondag 6 maart 2016 wordt in de Sint-Pieterskerk in Leuven de negende “Missa Lovaniensis”: een mis volledig in het Leuvens dialect, georganiseerd.
De mis begint om 10 uur en wordt opgedragen door deken Dirk De Gendt.
De gekende en bekende Leuvenaar Fred Brouwers verzorgt zoals gewoonlijk de inleiding.
Ook alle teksten tijdens de mis worden in het “Leives” dialect voorgedragen. Het mannenkoor De Joorzangers nemen de gezangen voor hun rekening.
Traditiegetrouw wordt afgesloten met een spiritueel dankwoord namens het stadsbestuur door schepen Dirk Vansina.
Een goede raad! Het is best wat vroeger te komen, want dit jaar zijn er minder zitplaatsen dan andere jaren omwille van de aan gang zijnde werken.

Leives:

Zondag 6 mêt 2016 wed in de Sinte-Pieëterskerk in Leive vei de neigeste kieë de fameize Leivese mis, ieëlemool in ’t Leives dialekt, gorganizeid.
De mis begint um 10 iere en wed upgedrooge dei den dieëken Dirk De Gendt.
De gekinde en bekinde Leivenieër Fred Brouwers verzergt, gelak as van gewente, de inloëding.
Uek alle teksten in de luep van de mis wedden in et Leives veigedrooge. Et mannekuer De Joorzangers neime de gezange vei enne rieëkening.
Gelak de tradiesen et wil, wed de mis afgesloute mei e spiritueil dankwoud dei iemand van ‘t stadsbestier, ‘t es te zê: sjeipene Dirk Vansina.
Ne goeien rood! Deud aale best vei ewa vrigger te koume, want deis joor es er minder ploits vei te zitte gelak as ander joore, mei dat er wêrke beizeg zen.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.