Artefact bereikt 13.241 bezoekers

Artefact, het kunstenfestival waar hedendaagse beeldcultuur, actualiteit en maatschappelijke uitdagingen centraal staan, heeft een succesvolle editie achter de rug. Van 9 tot 25 februari 2016 bereikte de tentoonstelling en het festival 13.241 bezoekers. Met het thema Up in the Air werd de blik naar boven, naar het luchtruim, gericht. Kunstwerken trachten antwoorden te formuleren op vragen als: Waaruit bestaat de lucht en welke fenomenen spelen zich er af? Wat betekent het luchtruim voor ons, en hoe hebben we het ons toegeƫigend? Hoe zal het eruit zien als er meer en meer drones rondvliegen?

Hoogtepunten van de Artefact expo waren ongetwijfeld Glorious Failure van Frederic Geurts, een torenhoge constructie die werd gebouwd i.s.m. KU Leuven-studenten burgerlijk ingenieur-architect en die op de openingsavond (bedoeld) neerstortte, Smog Tasting: Smog Synthesizer dat je meringues liet proeven met een smogsmaak, The Limitations of Logic and the Absence of Absolute Certainty (Alistair McClymont) een installatie die een orkaan nabootst, In the Robot Skies: A Drone Lovestory (Liam Young), de eerste narratieve kortfilm die uitsluitend werd gefilmd met drones (coproductie STUK & KU Leuven, groep Wetenschap & Technologie). Het aparte Artefact music festival (18 t/m 21 februari) bracht de beste acts uit de elektronische muziekwereld samen. Daarbij vielen vooral Powell, Samuel Kerridge en William Basinski in de smaak. Bekijk een uitgebreide fotoreportage van de expo.

Artefact heeft altijd al ingezet op gratis rondleidingen door de expo, zowel voor het publiek (volwassenen, families & kinderen) als voor groepen. Dit aanbod wordt alsmaar populairder. Daarom werd de expo al voor het tweede jaar op een rij met 4 dagen verlengd, enkel voor groepsrondleidingen (22-25/02). In totaal werden maar liefst 192 rondleidingen gegeven, dat zijn er 38 meer dan vorig jaar.

Up in the Air was de eerste Artefact-editie van curator Karen Verschooren. De werktitel voor Artefact 2017 is Illogical Logic en gaat van start op 22 februari 2017.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.