OHL – KV OOSTENDE

Vrijdagavond werd er een nieuwsbom gedropt boven den Dreef. Romain Reynaud, aanvoerder, en Rudy Riou, 1ste keeper, zouden in het voorbije seizoen gegokt hebben op matchen van OHL. De al-dan-niet opzettelijke flaters in enkele matchen zouden hiervan een gevolg zijn. De spelerskern, het bestuur en de technische staf vergaderden vrijdagavond. De zaak werd overgemaakt aan de politie, de KBVB en FIFA. Zolang er geen afdoende bewijzen zijn, behoudt het bestuur hun vertrouwen in beide spelers.

Zaterdagnamiddag hing er dan ook de nodige spanning in de lucht aan den Dreef. Na het zware puntenverlies vorige week op Moeskroen was OHL namelijk op de laatste plaats beland. Met de zwaarste kalender in de laatste 3 weken van de reguliere competitie was het hopen op een wonder. Een wonder dat opeens mijlenver weg leek door de gokgeruchten.

Beide spelers werden door de trainer in de ploeg geplaatst en traden dan ook om 18u aan. Onder rood en groen Bengaals vuur en applaus van alle banken kwamen de 22 spelers het veld opgewandeld.

20160227_175858_001[1]

Enkele minuten na de aftrap was het duidelijk dat OHL niet met lood in de schoenen speelde maar integendeel wou bewijzen dat zij een ploeg zijn voor eerste klasse en dat de flaters in de voorbije matchen en de verdachtmakingen in de kleedkamers waren achter gebleven.

Na ongeveer een kwartier kwam Capon een speler van Oostende slecht neer en werd hij afgevoerd met een dubbele polsbreuk.

10 minuten later kwam Croizet alleen voor doel maar scoren zat er niet in. De bal belandde in de voeten van Remacle die foutief gestopt werd door Jordan Lukaku. De scheidsrechter wees dan ook zonder aarzelen naar de stip. John Bostock zette de penalty feilloos om en OHL stond met 1-0 voor. De vorige matchen in het achterhoofd wist het ganse stadion dat dat bij Leuven meestal niet voldoende is dus werden de Leuvense spelers opnieuw naar het Oostendse doel geschreeuwd en 2 minuten konden de thuissupporters al wat rustiger ademen wanneer Croizet na een perfecte voorzet van uitblinker Trossard kon binnenkoppen.

De volgende 15 minuten was het duidelijk dat Oostende niet op het niveau speelde waarmee ze vorige week de landskampioen Gent mee versloegen en dat OHL er alles aan deed om de kopzorgen van zich af te spelen.

Na de rust stond er een andere kustploeg aan de aftrap. Nu konden ze wel enkele kansen afdwingen maar gelukkig voor OHL konden ze er geen van benutten. Integendeel het was de thuisploeg die na 10 minuten er 3-0 van maakten door een doelpunt van Bostock opnieuw na voorzet van Trossard. En 5 minuten later stond de geruststellende 4-0 op het bord na een goal van Croizet en de derde assist van Trossard.

Als KV Oostende er in de 74ste minuut er 4-1 van maakt, stond de eindscore op het bord. Emilio Ferrera gunde de geplaagde Reynaud nog een applausvervanging en deze laatste overhandigde met een duidelijk gebaar naar de gok geruchten zijn aanvoerderssjerp aan Riou.

20160227_180306[1]

Aangezien Moeskroen en Westerlo later op de avond gelijk speelden, staat OHL nu op de derde laatste plaats maar met 5 ploegen op 3 punten onderaan het klassement en de laatste 2 matchen die Leuven nog moet spelen tegen de eerste en tweede in de stand, beloven het nog spannende weken te worden aan den Dreef. Om dan nog maar te zwijgen over de gokgeruchten…

Wordt vervolgd!

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.