Nieuwe bibkaart voor jonge lezertjes

De Bib Leuven lanceerde een nieuwe bibliotheekkaart voor haar allerjongste lezertjes. De kaart is een ontwerp van topillustratrice Emma Thyssen, razend populair door haar knap tekenwerk voor Nelson en Kabouter Korsakov. Met deze kaart zet de bib de kers op de taart van haar kinderwerking.

De werd aangepast zodat kinderen er graag komen: er zijn knusse leesplekjes zoals een ‘leeston’, een reuze vier-op-een-rij, leuke handpoppen van bekende boekpersonages, een speelhuisje en de Fundels op de computer. De kindercollectie bestaat nu uit 80.000 items. De bibliotheek voorziet leestips en er is ook een boekenetalage die inspeelt op de actualiteit. Activiteiten zoals de Alfapretvoorleessesies en vooral ook Inktvis, het feest van de jeugdboekenweek, zorgen er voor dat nog meer kinderen de weg naar de bib vinden.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.