Tentoonstelling Luc Vandervelde bij Expo Leuven

Van zaterdag 12 maart tot en met zaterdag 9 april 2016 kan je in de tentoonstellingsruimte van Tweebronnen (Rijschoolstraat 4, Leuven) de nieuwste tentoonstelling van Expo Leuven ontdekken met werken van Luc Vandervelde.

Luc Vandervelde (°1969, Leuven, woont en werkt in Brussel) sloeg de afgelopen jaren een heel nieuwe richting in: van figuratieve, zelfs fotorealistische schilderijen stapte hij over naar abstracte collages op papier en doek. Daarin verweeft hij een veelheid aan patronen en sporen in uiteenlopende materialen. “Vroeger waren mijn doeken meer sociale documenten, over hoe de mensen in Centraal-Azië overleefden na het Sovjettijdperk,” vertelt hij in een recent interview. “Waarom ik dan abstract ben beginnen te werken? Ik heb altijd al een fascinatie gekoesterd voor abstract expressionisme, maar de tijd was gewoon nog niet rijp om er zelf mee aan de slag te gaan. Nu heb ik me bijna anderhalf jaar opgesloten in mijn atelier om te experimenteren met materialen.”

Meer informatie

Luc Vandervelde Lux-expo-leuven
Een werk van Luc Vandervelde, ©Luc Vandervelde LUX

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.