Bewonersparkeerkaarten aanvragen kan nu ook online

Sinds 1 maart is het e-loket voor bewonersparkeren geopend. Zowel een eerste en tweede bewonersparkeerkaart aanvragen als verlengen kan vanaf nu volledig elektronisch. Ook wijzigingen invoeren als je tijdelijk een vervangwagen of een nieuwe firmawagen kreeg. Het wordt allemaal een stuk gemakkelijker.

De ganse verwerking van de aanvraag van een digitale bewonersparkeerkaart is zodanig uitgewerkt, dat de volledige procedure ‘aanvraag – betaling – afleveren vergunning’ in een minimaal aantal stappen verloopt.

Je moet inloggen met je eID. Via een automatische connectie met het rijksregister detecteert het systeem zelf in welke bewonerszone je woont. De gevraagde bewijsstukken zoals het ‘gelijksvormigheidsattest’ moet je scannen en als bijlage meesturen.

Over enkele weken wordt het e-loket nog verder uitgebreid zodat nog meer documenten elektronisch kunnen aangevraagd en bezorgd worden.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.