Brasserie DE PERSIL in Herent

Op bezoek in serviceresidentie Parkhof in Herent, hadden wij de gelegenheid te middagmalen in brasserie: DE PERSIL, genoemd naar de gelijknamige fabriek die hier actief was tot in 2003. De brasserie is toegankelijk voor iedereen, ook voor wie geen verwanten heeft die gevestigd zijn in deze “residentie voor actieve senioren” zoals ze zichzelf graag noemen.

2016-03-06 14.48.02

Je kan er gebruik maken van een grote gratis parking. De ruime eetzaal straalt een warme, familiale sfeer uit. De keuken noemt zich Belgisch-Italiaans, en dat moeten wij beamen. De kaart is eerder beperkt, maar naast de snacks en het vaste menu is er genoeg variatie om iedereen aan z’n trekken te laten komen.

Wij gingen voor de visgerechten. Twee van ons kozen voor kabeljauw en twee voor scampi’s.
Een mooi stuk kabeljauwhaas, goed gebakken, werd geserveerd op een bedje van aardappelpuree, met wat verse groentjes en een saus “Persil”, in feite: een hollandaisesaus met wat pastis en peterselie (in ‘t Frans: persil…)! Voor de andere kabeljauweter lag er een bedje van witloof en een saffraansausje op het bord. Beiden waren tevreden.

2016-03-06 14.11.36

De liefhebbers van scampi kregen elk negen stuks, mooi licht gebakken aan beide kanten, vergezeld van een fris gemengd slaatje. Eentje met een saus “diaboliek”, t. t. z.: getomateerd en lichtjes pikant. Voor de andere werd het een saus “Persil”: milde Indische curry en uiteraard (wat dacht je?) bestrooid met peterselie. Spijtig dat de borden niet voorverwarmd waren. Ook wat extra van die lekkere saus ware welkom geweest. Frieten, kroketten, gepersileerde aardappelen of rijst zijn in de prijs inbegrepen.

2016-03-06 14.14.43

Als drank werd gekozen voor witte wijn of een fris getapte pint bier “Estaminet”. Voor mij een onbekend biertje, maar wel een revelatie. Er worden hier ten andere niet minder dan zes verschillende bieren getapt!
Desserts zijn de klassieke “Dame Blanche” met een warme chocoladesaus of een flinke portie chocolademousse.

2016-03-06 15.07.10

Als afsluiter kwam er nog een Irish coffee op tafel. Een beetje een tegenvaller: slappe koffie en slagroom uit een spuitbus (die al in mekaar is gezakt wanneer hij voor je gezet wordt).
De prijs van de schotels was correct: 18,50 €, en de “Estaminet” was zijn 2,00 € meer dan waard.

Brasserie PERSIL is gelegen in de Persilstraat 50 in Herent. Tel.: 016 589 304. Open: alle dagen van 11 tot 21 uur. Keuken van 11u30 tot 14 uur en van 17u30 tot 20 uur.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Brasserie DE PERSIL in Herent”

Marc Torfs
(on oktober 23rd, 2016 at 19:03)

Beste,
Gisteren in brasserie de Persil sla met geitenkaas. Spek en appel en een stoofvlees gegeten.
Heel de nacht en vandaag ziek geweest.
Blijkbaar iets mis mee.
Sorry dit riskeer ik niet meer. Misschien interessant voor andere mensen dat dit niet meer gebeurt.

Groeten
Een ontevreden klant