‘2115’ van danscompagnie Lune

Vrijdag woonde ik de première van de nieuwe voorstelling ‘2115’ bij van danscompagnie Lune. Een voorstelling van danscompagnie Lune staat garant voor dans op hoog niveau mét een boodschap.

Dat is bij ‘2115’ niet anders. De dansers geven, zoals we dat van hen gewoon zijn, het beste van zichzelf. De voorstelling ‘2115’ werpt een blik in de toekomst: het beeld dat van de wereld 100 jaar later geschetst wordt is niet bepaal hoopgevend. De schrijver regisseert de danser/hoofdrolspelers in zijn boek als marionetten. Je voelt hoe sommige personages de schrijver vergoddelijken, terwijl anderen in opstand komen tegen de dictatoriale figuur van de schrijver.

Ik voelde in mezelf de weerstand groeien tegen de op het eerste gezicht almachtige figuur van de schrijver, die zijn eigen creaties bazig rond commandeerde. Gelukkig slaagden de dansers erin barsten in het pantser van de dictatuur te slaan. De energie die de dansers op het einde opwekten, liet mij alleszins hoopvol achter. De toekomst, die bepalen we immers zelf.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.