Noordoever

Restaurant Noordoever introduceert een voor Leuven nagelnieuw concept: betalen per gewicht. Dat het buffet enkel gevuld is met vegetarische en veganistische gerechten is een bijkomend pluspunt in tijden van Dagen Zonder Vlees.

Het concept is verrassend simpel: je schept op je bord waar je zin in hebt en rekent vervolgens per gewicht af aan de kassa., waar je je bestek en je drank krijgt. De gerechten zien er allemaal heerlijk uit en het staat duidelijk aangegeven of het om een vegetarisch dan wel veganistisch gerecht gaat. Je kan ook een soep en een dessert nemen aan een vaste prijs.

Ik was er op een vrijdagavond met een paar vriendinnen. Het was gezellig druk wat zich helaas vertaalde in een vrije lange wachttijd aan de kassa. Voor een concept als het deze lijkt het me geen goed idee om de mensen aan de kassa te laten wachten tot hun drankje klaar is. Mijn eten was al bijna koud voordat ik aan tafel kon plaatsnemen. Tip voor de uitbaters: laat de mensen hun drank bestellen en afrekenen aan de kassa en breng de drank nadien aan tafel. Zo vermijd je filevorming veroorzaakt door het feit dat iemand een latte macchiato bestelde.

Het eten bij Noordoever is alvast zeer geslaagd: lekker en goed gekruid. Ik vond het wel niet zo goedkoop (21 euro voor mijn bord), maar goed, voor biologisch en gezond eten betaal ik graag een beetje meer. De biologische huiswijn was trouwens ook uitstekend.

Het pand is erg mooi, met grote ramen die uitkijken op de Vaartkom en een moderne inrichting met een industriële toets. Echt een fijne plek om af te spreken met vrienden of om snel te gaan lunchen tijdens de middag. Alleen mocht de verwarming wat mij betreft wel wat hoger staan. Ik vond het er een beetje fris.

Eén ding is zeker: de Vaartkom heeft er een fijne culinaire aanwinst bij.

IMG_9316

IMG_9317

IMG_9319

Praktisch
Vaartkom 19, 3000 Leuven
016 29 04 70
http://www.noordoever.be/
mail@noordoever.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.