Aangepast programma Paasfeesten

Tijdens het paasweekend vinden traditioneel de Paasfeesten plaats. Zoals ieder jaar nodigde de vzw Paasfeesten naast de Leuvense groepen ook vier buitenlandse volksdansgroepen uit, deze keer uit Italië, Kroatië, Portugal en Tsjechië.  Door de terreurdreiging niveau 4, negatieve reisadviezen en ongeruste vragen annuleerden alle buitenlandse volksdansgroepen hun reis naar Leuven.

“Erg jammer maar begrijpelijk”,  aldus schepen van feestelijkheden Dirk Vansina. “De Paasfeesten zijn net een verbroederingsfeest tussen verschillende landen en nationaliteiten. Ze staan altijd in het teken van vriendschap, uitwisseling van tradities, geschenken en gastvrijheid. Intriest dat zo’n mooi feest dat symbool staat voor verbroedering, juist door haat onmogelijk wordt.” Tijdens de Paasfeesten laten immers veel vrijwillige opvanggezinnen de buitenlandse groepen bij hun thuis overnachten en gidsen ze in ‘hun’ stad. Zo ontstaan er vaak lange vriendschappen tussen de verschillende groepen die aanleiding geven tot wederzijdse uitwisselingen.

Aangepast programma op vrijdag en maandag
Omwille van de afwezigheid van de buitenlandse groepen wordt de seniorennamiddag op vrijdag geannuleerd. Ook de festivalnamiddag op maandag in de Rijschool wordt afgelast.

Tickets kunnen via 30CC ingeruild worden. De organisatoren van de vzw Paasfeesten zullen maandagnamidddag ook aan de ingang van de Rijschool mensen opvangen die het nieuws nog niet vernomen hebben.

Activiteiten zaterdag en zondag ongewijzigd
De activiteiten van zaterdag op de Grote Markt met optredens van de Leuvense groepen, de paaseierenworp en de versnijding van het paaslam vinden wel gewoon plaats zoals gepland. “Zo’n 90 kilogram paaseitjes zijn besteld om kwistig uitgegooid te worden aan de toeschouwers,” zegt schepen Vansina. Ook de festivalmis op zondag om 10.00 uur in de Sint-Pieterskerk gaat door.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.