Roadkill Comedy met Wim Helsen

De nieuwste editie van Roadkill Comedy vindt per uitzondering plaats op een vrijdag ipv zaterdag. Niemand minder dan Wim Helsen zakt voor deze gelegenheid af naar Leuven.

// WIM HELSEN
Wie kent ‘m niet? Sinds eind de jaren ’90 is deze immer goedgemutste cabaretier bezig aan een verovertocht van vele harten. Met absurditeit en een verschrikkelijk groot gevoel voor taal, palmt hij elke toeschouwer in met een soort wijfelachtige onbevangenheid – als een kluns die je gerust probeert te stellen naast een barbecue die in de fik staat.

Met Heden Soup!, Bij mij zijt ge veilig, Het uur van de prutser en Spijtig spijtig spijtig speelde hij een kleine heldenstatus bij elkaar. Daarnaast knapt Helsen ook tv-werk op als Vrienden van de poëzie en momenteel Winteruur en de serie Clinch. Ook de langspeelfilm Dirty Mind, waarin hij een stuntman speelt, is een ware aanrader!

// YANNICK NOBEN
Bruno was een militair die zich stiekem had ingeschreven (echte naam: Yannick Noben). Tja: dikke kans dat zijn oversten hem nog als comedian gaan zien met zijn superdroge humor en zijn theorie over hoe de schoonheid van vrouwen zich verhoudt tot de hoeveelheid opgezopen booze (ook al heten ze na drie bakken Duvel plots Dirk).

// JASPER POSSON
Amper zes maand na zijn debuut stond Jasper Posson al in de halve finale van de Culture Comedy Award en werd hij geselecteerd voor Humo’s Comedy Cup. Deze Antwerpenaar lacht met alles en iedereen, maar vooral met Antwerpen zelf. Met een kritische blik zoomt hij in op de kleine kantjes van de mens. Verzuurde politici, corrupte socialisten en onromantische zee-otters, niemand blijft gespaard.

// MC JEROEN BAERT
Jeroen is zoals de meeste mensen van zijn leeftijd 27. Echter ‘s avonds verandert hij Bruce Wayne-gewijs in zijn ongemaskerde alter ego Jeroen Baert – een onwaarschijnlijk leep pseudoniem, hij weet het. Humor is zijn wapen, dames in nood zijn zijn dames in nood en meer dan twee eenheden alcohol zijn kryptoniet.

Praktisch
Leuven Central, Margarethaplein, Leuven
deuren om 20u, show om 21u
inkom €6

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.