Kunstroute-Leuven 2016

Nieuw Logo Kunstroute-Leuven
Op zondag 24 april en zondag 1 mei 2016 (tussen 10 en 18 uur) stellen een 30-tal geselecteerde kunstenaars hun atelier open.

Maar er is meer dit jaar. Kunstroute-Leuven engageert zich onder de noemer LABO 2016 voor enkele nieuwe initiatieven.

LABO 2016 biedt een overzicht van wat je op Kunstroute-Leuven kan verwachten. Op basis van een overzichtstentoonstelling in OPEK (met vernissage op vrijdag 22 april) kan je beslissen welke ateliers je wil bezoeken.

LABO 2016 biedt ook kunstenaars die geen eigen atelier hebben of die buiten het gewone atelierconcept werken de kans om deel te nemen aan Kunstroute-Leuven. Hedendaagse kunst wordt vaak buiten het atelier gemaakt en buiten het gangbare circuit getoond. Denk aan installaties, street art, performances, muziek, film en dans. Deze disciplines vielen vroeger uit de boot, maar krijgen nu ook een podium. Om dit te realiseren stelt Kunstroute-Leuven ruimtes ter beschikking in OPEK en Café Entrepot.

foto Kunstroute 4 Veronique Vier

LABO 2016 is daarnaast ook een vrijplaats voor projecten van externe partners. In 2016 werkt Kunstroute-Leuven samen met TRES (die jongeren uit de bijzondere jeugdzorg de kans geeft om in dialoog te gaan met kunstenaars), Straatbeeld / Kunstbak (die projecten opzetten ter bevordering van een creatief en sociaal voelend straatbeeld), De FactorY (een laagdrempelig sociaal-artistiek atelier dat zich richt op kwetsbare groepen in de samenleving), en De Bereklauw (een leefgemeenschap die al dertig jaar bestaat en ook bekend is als ‘The Ideas Factory’).

Toegang tot de ateliers en tot het LABO zijn gratis.

foto Kunstroute 1 Bruin Smeyers

Alle concrete informatie vind je terug op www.kunstroute-leuven.be.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.