Pulcheria aperitiefconcert met Duo Doppio Stile

Duo Doppio Stile speelt “Midnight in Paris II”
Zoals Woody Allen in zijn film ‘Midnight in Paris‘ zijn nostalgie naar Parijs van de jaren ’20 weergeeft, zo blikt deze voorstelling terug naar de filosofen en muzikanten uit die periode. Aan bod komt Frans-Belgische muziek van la Belle Époque, met sonates van Guillaume Lekeu en Maurice Ravel. Na het concert zijn er zoals gebruikelijk een hapje en een drankje voorzien.
Muziek is een hogere vorm van openbaring dan alle wijsheid en filosofie.
Met dit citaat suggereert Ludwig van Beethoven op welke manier muziek en filosofie onafscheidelijk zijn. Dit geldt ook zo voor de projecten van violist en filosoof Hugh Desmond en pianist en musicoloog Waldo Geuns. Naast klassieke recitals brengen ze een interactieve vorm van lecture-recitals waarbij filosofie en muziek hand in hand gaan. Hun huidige project gaat over de Frans-Belgische fin-de-siècle met muziek van Guillaume Lekeu en Maurice Ravel en de Franse eigentijdse filosofen. Sinds 2012 zijn ze regelmatig samen te horen met het grote kamermuziekrepertoire, als duo of als leden van het pianotrio ‘De Drij Coppen’, waarmee ze in december 2013 in het Bozar te Brussel speelden. Na het concert zijn er zoals gebruikelijk een hapje en een drankje voorzien.
Doppio Stile
Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.