Zwerfkat in Le(u)ven vzw 2 jaar!

Zwerfkat in Leuven is jarig! Vandaag bestaat de vzw exact twee jaar. Van de 411 katten waar Zwerfkat in Leuven voor in de bres sprong de voorbije twee jaren waren er 193 kattinnen niet steriel. Rekening houdend met het feit dat elke kattin minstens 2 nestjes per jaar kan krijgen van gemiddeld 3 kittens betekent dit dat Zwerfkat in Leuven de geboorte van 1665 kittens heeft kunnen voorkomen dankzij het sterilisatieprogramma. En dat is buiten de kittens gerekend die zij op hun beurt ook hadden kunnen voortbrengen.

Daarenboven zorgt Zwerfkat in Leuven ervoor dat 250 katten via voedermama’s en -papa’s elke dag eten en beschutting krijgen door hen van ingezamelde voeding en schuilhuisje te voorzien.

De geschatte kosten voor het jaar 2016 zijn geraamd op 46.000 euro. Zwerfkat in Leuven zamelt dit geld in door verkoopstandjes, ledenwerving, private giften en events zoals een pannenkoekendag, een spaghettiavond, enz. Ook waren er reeds enkele private initiatieven om de vereniging te steunen zoals een wafelbak en een fotoshoot van katten en hun baasjes. Zwerfkat in Leuven ontvangt immers geen subsidies.

En het werk is nog lang niet gedaan! Elke dag krijgt Zwerfkat in Leuven nieuwe meldingen binnen van zwervertjes, gedumpte en verdwaalde katten. Momenteel heeft Zwerfkat in Leuven 10 volwassen katten in opvang die vaak een medisch probleem hebben.

Leven in Leuven wenst Zwerfkat in Leuven alvast van harte te feliciteren met hun tweede verjaardag.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.