Exclusieve tournee Gerald Clayton

Na het fikse jazzmenu tijdens het uitstekende ‘Leuven Jazz‘ trakteert cultuurcentrum 30CC je nog op een smakelijk toemaatje. Eind april staat jazzpianist Gerald Clayton (VS), een van de allergrootste hedendaagse talenten, met zijn Trio op de planken van het 30CC/Wagehuys. Zijn korte Belgische tour kent slechts vier haltes, en Leuven is zijn eerste stop!

Het jonge pianotalent Gerald Clayton (31) is de zoon van bassist en orkestleider John Clayton. Gerald werd in 1984 geboren in Utrecht en begon al op piepjonge leeftijd piano te spelen. In 2002 studeerde hij als volleerd muzikant af aan de Los Angeles County High School for the Arts. Zijn huidige woon- en werkplek is New York, de place to be voor jazzmuzikanten.

Hij maakte halfweg de jaren 2000 naam als sidekick bij beroemdheden als Roy Hargrove, Ambrose Akinmusire en Diana Krall. Ondertussen mag hij zelf een ster genoemd worden, als nummer 1 in de Downbeat Critics Poll 2013, categorie Rising Star Piano.

Clayton heeft de swing met de paplepel meegekregen van zijn vader, maar de hiphop van zijn eigen generatie is een andere sterke invloed in zijn avontuurlijke composities en improvisaties. Gerald werd al driemaal genomineerd voor een Grammy Award, o.a. voor zijn debuut Two-Shade (2009) en voor zijn derde album Bond: the Paris sessions (2011). Huisgenoten bassist Joe Sanders en drummer Justin Brown vormen zijn vaste ritmesectie en lagen mee aan de basis van het recente Life Forum, zijn meest ambitieuze album. Vorig jaar stond het trio nog op Gent Jazz aan de zijde van Charles Lloyd.

Tijdens deze Europese tour wordt hij vergezeld door drummer Henry Cole en bassist Harish Raghavan.

Praktisch
Gerald Clayton Trio (USA)
woensdag 27 april 2016, 20.00 uur
30CC/Wagehuys, Brusselsestraat 63, Leuven
info&tickets: www.30CC.be

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.