Heilig Hartinstituut nu ook in Kessel-Lo

Het Heilig-Hartinstituut (secundair onderwijs) breidt uit met een nieuwe vestigingsplaats in Kessel-Lo. Dit in de eerste plaats om mee het capaciteitsprobleem binnen de Leuvense scholen op te lossen.

Het Heilig Hartinstituut bestaat al meer dan 100 jaar en is gekend als een school die niet alleen kwaliteitsonderwijs brengt maar die ook dichtbij haar leerlingen staat. Door haar onderwijsactiviteiten voortaan ook vanuit Kessel-Lo aan te bieden, wordt het Heilig Hartinstituut voor leerlingen vanuit Kessel-Lo en de ruime omgeving dan ook een school die letterlijk heel dichtbij is.

Het oprichten van de nieuwe vestigingsplaats in Kessel-Lo zal in verschillende fasen verlopen. Vanaf 1 september 2016 krijgen de eerstejaarsleerlingen van beide vestigingsplaatsen hetzelfde studieaanbod met een identieke inhoudelijke en pedagogische invulling. In het schooljaar 2017-2018 wordt deze aanpak door-getrokken voor de leerlingen van het tweede jaar.

Op zaterdag 23 april geeft de school om 16.30 uur het officiële startschot. Alle buurtbewoners, geïnteresseerden, jong en oud zijn welkom om een bezoekje aan de school te brengen.

Leuk weetje is dat de percussiegroep Alackadaisical om 16u15 een set speelt op het plein voor de kerk van Blauwput op de Diestsesteenweg.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.