BREEDBEELD²

1 boot. 12 jongeren. 100 verhalen.

Link in de Kabel vzw schakelt na drie succesvolle edities van het sociaal-artistieke project BREEDBEELD een versnelling hoger. Onder de naam BREEDBEELD² verdiepen dit jaar twee diverse jongerengroepen zich in de camera- en assemblagekunsten. Met Leuvens stadskunstenaar Ief Spincemaille als partner in crime gingen zij begin dit jaar aan de slag. Het resultaat is een zeer eigentijdse en accurate inkijk in de leefwereld van twaalf Leuvense jongeren, dat op woensdag 18 mei door iedereen te bezichtigen is.

Wat als de boot gaat varen? Wat nemen de jongeren mee en wat laten ze achter? Welke talenten zetten zij in en welke hindernissen proberen zij te overwinnen? Geïnspireerd door deze vragen bouwen de deelnemende jongeren van MPC Terbank en den Tube samen met Ief Spincemaille hun eigen boot om tot een eigentijds en atypisch piratenschip, doordrenkt van hun eigen identiteit en persoonlijkheid.

Vier maanden lang werd er geëxperimenteerd en kwamen de jongeren in contact met verschillende crossmediale kunstvormen. Video, tekst, installaties en muziek werden gebruikt als wapens om hun eindproduct vorm te geven.

Het hele proces werd door de jongeren zelf gedocumenteerd. Voorzien van een persoonlijke actiecamera vereeuwigde elke jongere zowel de kleine als de grote momenten die hun bezig hielden gedurende de looptijd van het project. De camera’s bleven draaien tijdens de busrit naar school, op de eerste laservaring in het werkatelier en gedurende de onderlinge gesprekken die ze voerden.

Op woensdag 18 mei komen zij met een montage van deze beelden naar buiten op een publiek toonmoment. Zowel de jongeren van jongerenwerking Den Tube, alsook de jongeren van MPC Ter Bank tonen waar zij mee bezig zijn geweest en hoe zij naar de wereld kijken.

Eén ding is zeker. Zet een stap op de boot en je wordt als bezoeker omver geblazen.

BREEDBEELD Flyer toonmoment (VK)

Praktisch
Toonmoment ‘BREEDBEELD²
Woensdag 18 mei, 17u
Boot Den Tube, Kolonel Begaultlaan, Leuven(Op de vaart, aan bocht naar vaartkom – tegenover Dreamland)

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.