Meisjes uit vijfde middelbaar aan de slag met mineralen, licht en nucleair materiaal

Op 20 april maken 225 meisjes uit het vijfde middelbaar de wetenschapscampus van de KU Leuven onveilig. Onder leiding van vrouwelijke wetenschappers gaan ze samen op zoek naar welke mineralen in een smartphone zitten of ontdekken ze de kleuren van de kosmos.

ladiesatscience2016

In een 40-tal middelbare scholen mochten de wetenschapsleerkrachten vijf meisjes selecteren om deel te nemen aan Ladies@Science. Het resultaat is een gevarieerde groep van 225 leerlingen die op 20 april de wetenschapsfaculteit van de KU Leuven ontdekken.

In 15 workshops ondervinden de meisjes aan den lijve wat wetenschap is. Ze mogen roepen in de nagalmkamer van het Departement Fysica en Sterrenkunde of gaan in een strikt gecontroleerde omgeving aan de slag met nucleair materiaal. Voorts zoeken ze uit welke mineralen onze smartphones doen draaien en ontdekken ze de kleuren van onze kosmos.

Daarnaast wil de Faculteit Wetenschappen deze jonge wetenschappers in spé (wie weet), in contact brengen met heel wat vrouwelijke rolmodellen, van wetenschappers tot professionals. Vijf jonge vrouwen uit vijf disciplines krijgen elk vijf minuten om hun passie te delen.

Meer informatie op wet.kuleuven.be/ladiesatscience.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.