Amateurama feestelijk van start

Vandaag werd in de kelder van 30CC/Schouwburg Amateurama, de hoogdagen van de Leuvense amateurkunsten feestelijk afgetrapt. Het festival herbergt 30 voorstellingen, 26 verenigingen en tal van mooie momenten. Het is de kers op de taart van een stevige amateurkunstenwerking in Leuven.

DeniseVandevoort

“Stad Leuven investeert al jaren stevig in een amateurkunstenbeleid,” steekt schepen van cultuur Denise Vandevoort van wal. “We spreken dan over financiële injecties onder de vorm van subsidies voor socio-culturele verenigingen en gunstige zaalhuurtarieven; over logistieke ondersteuning via opleidingen voor klank- en geluidstechnicus in de Leuvense zalen, het ter beschikking stellen van allerlei materialen én extra promo door de promotievoorstelling, de organisatie en uitreiking van de jaarlijkse toneelprijzen, de toneelkalender … Dit beleid legt ons geen windeieren: Leuven voert al jaren de top aan in de stadsmonitor als het gaat over een bloeiend verenigingsleven. Ze zijn hier niet al- leen met veel – en er komen er nog bij -, ze leveren bovendien ook nog eens kwalitatief werk. Amateurama, de hoogdagen van de Leuvense amateurkunsten, is wat dat betreft de kers op de taart.”

“Het Leuvens stadsbestuur zal die inspanningen ook blijven volhouden omdat het be- lang van een bloeiend verenigingsleven niet onderschat kan worden. De reden daarvoor is simpel, namelijk de verbinding die lid zijn van een vereniging creëert. De kans om anderen te leren kennen, appreciëren, samen iets moois te maken en vrienden te wor- den, ongeacht rang, stand of afkomst. Of, zoals Jacqueline van Leeuwen van Harmonie Volharding het verwoordde: ‘Het is voor mij een manier om te integreren in mijn buurt, een fijne babbel te hebben, nieuwe vrienden te maken.’ Of hoe schoon cultuur kan zijn …“

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.