Amateurama lokt 3500 bezoekers

Afgelopen weekend was het op de koppen lopen in Leuven, met tal van activiteiten. Van donderdag 21 tot en met zondag 24 april kon je zo ook naar maar liefst 30 voorstellingen in het kader van Amateurama, de hoogdagen voor de Leuvense amateurkunsten.

“Voor deze editie werd extra hard ingezet op bijzondere samenwerkingen, en dat leverde op, niet alleen qua verrassende performances, ook qua bezoekersaantallen. Amateurama kon afklokken op om en bij de 3500 bezoekers en was daarmee zo goed als uitverkocht,” stelt schepen van cultuur Denise Vandevoort.

Improgezelschap De Reizende Reiger ging de uitdaging aan om te improviseren op de tonen van de muziek van Harmoniegezelschap Panta Rei. Het werd een bijzonder verrijkende ervaring voor spelers én publiek, zo eentje van het soort dat naar meer smaakt.

Ook de beeldende kunsten waren goed vertegenwoordigd op het festival, met telkens weer een verrassende insteek: de fotografen van Park-Heverlea, Prisma en Gamma gingen samen op zoek naar wat Less is more betekende, met een felgesmaakte expo. Datzelfde Prisma verraste ook met een samenwerking met de Koninklijke Harmonie Volharding uit Kessel-Lo. Onder het goedkeurend oog van coach Fred Versonnen, verbeelden, vertelden en verklankten ze samen een betere wereld. Ook Skoop Videogroep Leuven dook op, op plekken waar je ze niet zou verwachten: met fantastisch beeldmateriaal dat de dj-sets van de geweldige Electronic Hippies ondersteunde en als backdrop voor de zoetgevooisde stemmen van Blij Rondeel, die olijk de liefde bezongen.
Een bijzondere vermelding ook voor de kunstenaars van KNEPH: zij palmden met hun beeldende projecten de Schouwburg in, samen met de acteurs van Willighe Vanckenis en co.

Theater maakt van oudsher deel uit van het amateurkunstenprogramma. Levet Scone, Toneel Heverlee, De Dijlezonen, CampusToneel én Toneel Vier: ze maakten er allemaal iets extra speciaal van, hetzij door een bijzondere bewerking, hetzij door een niet-evidente samenwerking zoals bijvoorbeeld Toneel Heverlee met de modestudenten van de Ursulinen in Mechelen.

Volgende editie van Amateurama vindt plaats van 20 april tot en met 24 april 2017.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.