De muziekaffiche van het Leuvense Wereldfeest

Het wervelende muziekprogramma van het Low Impact Wereldfeest van zaterdag 28 mei is bekend.

De Macedonische Balkanband Kočani Orkestar sluit dit jaar het Wereldfeest af, een leger blazers dat garant staat voor een ongezien feestje. Net daarvoor brenget Kel Assouf woestijnblues uit Niger naar de Bruul. De band is een muzikale ambassadeur van de toearegcultuur en sluit bij de muzikale traditie van bekende toearegbands als Tinariwen.

Evil Empire Orchestra is dan weer één van dé wereldmuziekrevelaties uit eigen land. Deze stomende fusionband sloopt alle muzikale heilige huisjes en herbergt muzikanten die eerder al pluimen verdienden bij gereputeerde groepen als The Internationals of El Tattoo del Tigre.

De Brusselse band Airplane opent het festival. Een veelbelovend bende, die reeds op Mano Mundo maar ook in concertzalen als de AB of het Depot stonden. Zij geven het startschot. De presentatie is wederom in handen van Lennaert Maes.

Affiche_Wereldfeest_2016

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.