Parkwegbrug afgesloten voor alle verkeer

Enkele dagen geleden stortte een stuk van de zijkant van de Parkwegbrug naar beneden. De Parkwegbrug is de brug met de blauwe reling tussen de Philipssite en Abdij van Park en werd in 1941 gebouwd. De brug is op dit moment afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers en voetgangers. De politie zorgde voor wegwijzers die de omleiding aanduiden.

Infrabel, de beheerder van de brug, onderzoekt of op dezelfde plaats een nieuwe brug kan komen. Zowel het onderzoek als de bouw van een nieuwe brug nemen natuurlijk tijd in beslag. Daarom gaat de spoorinfrastructuurbeheerder ook na of de brug (die nog stabiel is) in tussentijd toch nog toegankelijk kan worden gemaakt voor voetgangers en fietsers. Autoverkeer blijft sowieso uitgesloten.

Bookmark and Share

Er is 1 reactie op “Parkwegbrug afgesloten voor alle verkeer”

Parkwegbrug moet vervangen worden « Leven in Leuven
(on mei 10th, 2016 at 16:19)

[…] Enkele weken geleden moest de Parkwegbrug afgesloten worden voor alle verkeer wegens instortingsgevaar. Ondertussen is duidelijk dat de stabiliteitsproblemen niet opgelost raken. Daarom zal Infrabel, de beheerder van de brug, een nieuwe bouwen. […]