Thelma Coffee and Design

Yay, there’s a new kid in town! En wat voor één. Een van de laatste toevoegingen aan mijn lijstje van favoriete koffiebars in Leuven is Thelma Coffee and Design. Maar Thelma biedt meer dan enkel en alleen lekker koffie van bij Mok, je vindt er ook kleren voor het hele gezin en prachtige stukken voor in huis.

IMG_1438-Small

Binnen komen, niet weten waar je eerst moet kijken, innerlijke oh’s en ahs en verliefd zijn vanaf de eerste blik. Dat ging er zo wat door mijn hoofd toen ik er twee weken dan eindelijk voor ’t eerst een voet binnen zette.

IMG_1457-Small

Witte muren, een grote binnendeur, prachtig licht, witte meubels en prachtige zachtroze tafeltjes bij de witte banken. Marmeren accenten, hippe luchtplanten in kaders en roze bloemen die zorgen voor het kleurrijke toets. Zachte truien van Lnknits, serax bloempotten, geurkaarsen en reisgidsen van Petite Passport vragen meteen om mijn aandacht.

IMG_1460-Small-e1461527107654

DSC02768-Small

Omdat het jurkje en lederen vestje in de etalage mijn aandacht trekken, loop ik vrij snel naar achter in de winkel. Zelf kon ik niet weerstaan aan een zachtroze warme vest van Sofie Schnoor, een Deens label. Ook spot ik schattige kinderkleren, van het type waarvan je stiekem wilt dat je kind geen zin heeft om op z’n knieën door het gras te kruipen. Geen winkel waar je met zeven zakken vol buiten komt zoals die ene keten, maar waar je dolgelukkig met de zorgvuldig uitgekozen stukken naar huis gaat.

IMG_1444-Small

En natuurlijk kan je ook koffie drinken bij Thelma Coffee and Design! De koffie komt van bij Leuvense koffiebrander Mok en de taartjes worden dagvers gemaakt. En sinds ik er hun vlierbloesemlimonade proefde, ben ik ook thuis aan de slag gegaan met de vlierboesem, verse munt en limoenen. Voor mij dus een zeer geslaagd bezoek en ik heb een nieuwe favoriet in mijn liefste Leuven!

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Scratchingmymap.com.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.