Aanschuiven voor inschrijvingen SLAC verleden tijd

Sinds jaar en dag biedt SLAC, het deeltijds kunstonderwijs van de stad Leuven, kwaliteitsvolle kunstopleidingen voor kinderen, jongeren en volwassen aan. De grote populariteit van de opleidingen zorgde vroeger wel eens voor lange wachtrijen bij de inschrijvingen. Dat is vanaf de volgende inschrijvingsperiode verleden tijd. SLAC is één van de eerste Vlaamse instellingen in het deeltijds kunstonderwijs dat met een online inschrijf- en betaalsysteem werkt.

Voor de inschrijvingen voor het volgende schooljaar 2016-2017, zal SLAC voor het eerst een online inschrijf- en betaalsysteem gebruiken. “Daardoor is het gedaan met de fysieke wachtrijen aan het onthaal bij de start van de inschrijfperiode”, zegt schepen van Deeltijds Kunstonderwijs Denise Vandevoort. “Voor sommige mensen was het moeilijk en tijdrovend om zo lang aan te schuiven.”

Instappen in een digitaal aanmeldsysteem van het Leuvense leerplichtonderwijs was niet mogelijk. “Er moest namelijk een veilige betaalmodule in het online systeem zitten”, verduidelijkt Vandevoort. “De specifieke structuur van het deeltijds kunstonderwijs vereiste een aparte software. Het inschrijfsysteem is volledig geïntegreerd in ons administratief leerlingenpakket, wat het heel efficiënt maakt.” Inschrijven kan ook nog op de ‘oude’ wijze. “Mensen die moeilijkheden hebben met het online systeem, of geen internet ter beschikking hebben, kunnen zich natuurlijk nog steeds inschrijven aan het onthaal. Ook voor extra informatie bij de inschrijvingen of de opleidingen, blijft het onthaal beschikbaar.”

De inschrijfperiode voor nieuwe leerlingen aan SLAC start tijdens de opendeurdagen op 24, 25 en 26 juni. De opleidingen starten op 1 september.

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.