Leuven Kritiek – Samen schrijven over kunst

Van oktober 2016 tot april 2017 geeft rekto:verso een masterclass kunstkritiek aan acht critici-in-spe met een Leuvense link, in samenwerking met STUK, 30CC en KU Leuven. We laven ons een jaar lang aan dans, theater en beeldende kunst. Doe je mee? De masterclass is gratis, aanmelden kan tot 1 juni.

leuven_kritiek-1

Leuven Kritiek is een kijk-, schrijf- en discussietraject rond theater, dans en beeldende kunst. Een jaar lang gaan we met een groepje van acht critici samen tien voorstellingen en expo’s zien in Leuven. Je schrijft er in totaal drie recensies en twee essays over. Eén keer per maand leggen we die schrijfsels samen, feedbacken we elkaar in groep en discussiëren we over de zin en onzin van kunstkritiek. Dat alles onder begeleiding van de redactie van rekto:verso. De betere resultaten maken we publiek.

Leer dus nog beter kijken, nog beter schrijven, nog beter praten over kunst. Leuven verdient dat. Acht deelnemers kunnen het hele jaar gratis naar voorstellingen en expo’s in 30CC en STUK, ook buiten de masterclass.

Meer info & inschrijven: www.stuk.be/nl/leuven-kritiek

Bookmark and Share

Er worden geen reacties toegelaten op dit artikel.